Mist lanceert nieuwe AP en AI-gestuurde IT-ondersteuning

Mist Systems, een dochteronderneming van Juniper Network, heeft nieuwe producten en diensten gelanceerd die met behulp van artificial intelligence (AI) eenvoud, flexibiliteit en schaalbaarheid naar het IT-beheer en de technische ondersteuning brengen.

Het gaat om nieuwe 802.11ax (Wi-Fi 6) access points, de oplossing Mist Edge en een brancheprimeur in de vorm van het eerste door AI aangestuurde model voor IT-ondersteuning. De nieuwe oplossingen vormen de neerslag van het streven van Mist naar een door AI aangestuurde onderneming. Hiertoe biedt het organisaties automatisering en inzichten die de IT-kosten terugdringen, eindgebruikers een optimale ervaring bieden en de mogelijkheid bieden om de netwerkinfrastructuur in te zetten als pijler van strategische bedrijfsinitiatieven.

Het netwerkplatform van Mist vormt de basis van de strategie van Juniper Networks om bij te dragen aan de realisatie van de door AI aangestuurde onderneming. Met diverse belangrijke architectuurvoordelen, zoals een cloud-architectuur die uit microservices is opgebouwd, geabstraheerde besturing, geautomatiseerde workflows, een ingebouwde AI-engine en een krachtige reeks van oplossingen voor het WLAN, LAN en WAN en de beveiliging, zorgt Juniper voor vereenvoudigde en schaalbare IT-omgevingen en een optimale eindgebruikerservaring. Deze voordelen worden nu uitgebreid door de producten en diensten van Mist.

Eerste cloudbeheerde access point

De nieuwe AP43 access point is de eerste vanuit de cloud beheerde 802.11ax (Wi-Fi 6) access point met ingebouwde, door AI aangestuurde automatisering en gegevensanalyse. De 802.11ax-standaard introduceert diverse nieuwe draadloze innovaties die voor een verbetering zorgen van de doorvoersnelheden, prestaties en capaciteit van traditionele WLAN’s. Helaas kan het uitbreiden van netwerken ook nieuwe complexiteit met zich meebrengen. Samen met de door AI aangestuurde cloud van Mist vereenvoudigt de AP43 802.11ax-processen door middel van automatisering. Dit maakt het mogelijk om maximale waarde uit deze netwerkomgevingen te putten door proactief beheer van IT-bronnen en clients.

Unieke functies van de ‘AI voor AX’-oplossing van Mist zijn onder meer:
– Intelligente load balancing tussen draadloze signalen en bandbreedtes;
– Bewaking en afdwinging van de toewijzing van orthogonal frequency-division multiple access (OFDMA)-subcarriers in aansluiting op de service levels;
– Taken op het gebied van Basic Service Set (BSS)-kleurcoderingen voor draadloze omgevingen met hoge dichtheid;
– Voorkomen van ‘sticky clients’ met behulp van AI-algoritmen.

“De access points van Mist onderscheiden zich sinds het begin door hun unieke vermogen tot het verenigen van functionaliteit voor Wi-Fi, virtual Bluetooth LE (vBLE) en het Internet of Things (IoT) binnen een kostenefficiënt en schaalbaar platform dat via de cloud van Mist wordt beheerd”, aldus Sudheer Matta, VP Products bij Mist. “Mist heeft een voortrekkersrol in de netwerkbranche vervuld met betrekking tot de inzet van AI om mobiele gebruikers een goede ervaring te bieden. Nu de markt overstapt naar 802.11ax zullen deze architectuurvoordelen Mist verder van de concurrentie onderscheiden en onze klanten nog grotere meerwaarde bieden.”

Mist Systems wordt in Europa gedistribueerd door Nuvias.