Microsoft lanceert Surface 3

Microsoft heeft de Surface 3 op de markt gebracht. Net als de Surface Pro 3 is dit een 2-in-1-apparaat, een laptop die te gebruiken is als een tablet en andersom. Het verschil met de Pro 3 is, dat de Surface 3 dunner, lichter en lager geprijsd is.

De Surface 3 is krachtig en efficiënt, en biedt alle Windows- en Office-mogelijkheden gecombineerd met een lange batterijlevensduur. De mogelijkheid om gebruik te maken van Windows-apps en de pen1 – waarmee je makkelijk aantekeningen maakt of markeringen in documenten –, maakt de Surface 3 ideaal voor onder andere het onderwijs of mensen die veel onderweg werken en productief willen zijn. Een 4G-versie2, de Surface 3 4G (4G/LTE), biedt zelfs nog meer mobiliteit. Met een adviesprijs vanaf 609 euro incl. btw biedt de Surface 3 optimale prestaties in een elegant en lichtgewicht ontwerp.

“De Surface 3 biedt alle voordelen van de Surface Pro 3 voor een breder publiek, in een premiumontwerp en met de productiviteit van de Surface in een betaalbaar device”, aldus Panos Panay, Corporate Vice-President Microsoft Surface. “Wij hebben al onze ervaringen bij het creëren van de Surface Pro 3 gebundeld en gebruikten al die innovatie voor het ontwikkelen van de nieuwste Surface. Deze nieuwe tablet ziet er fantastisch uit en is flexibel, krachtig en productief. Onze klanten zullen heel enthousiast zijn over alles wat je ermee kunt doen, waar je ook bent.” 

De Surface 3 is met zijn nieuwe quad-core Intel Atom x7-processor3 snel en responsief, en ontworpen om maximale efficiency te bieden. Op een volle accu is tot tien uur lang video af te spelen4. Verschillende opslag- en geheugenconfiguraties bieden consumenten een brede keus uit prestaties en capaciteit. Het 10.8-inch ClearType HD multitouch-scherm met een 3:2-beeldverhouding, stereospeakers met Dolby Audio en het elegante en duurzame magnesiumontwerp zijn slechts enkele voordelen van de Surface 3, die klanten ook kennen van de Surface Pro 3. De houder – met drie verschillende standen – is ideaal om aan een bureau te werken, op de bank of gewoon in de hand als een notitieblok. En met de Surface 3 4G-versie2 is er altijd en overal internettoegang mogelijk. 

De Surface 3 en Surface 3 4G-versie zijn uitgerust met alle functionaliteit van Windows 8.1 (Windows 8.1 Pro voor zakelijke klanten) en er is een gratis update mogelijk naar Windows 10 zodra deze beschikbaar komt5. Consumenten krijgen daarnaast een jaarabonnement op Microsoft Office 365 Personal inclusief Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote en OneDrive-cloud-storage.

De Surface 3 en Surface 3 4G-versie zijn te combineren met verschillende nieuwe accessoires: de Surface 3 Type Cover is beschikbaar in verschillende kleuren en biedt een verbeterde trackpad en een responsief toetsenbord voor snel en foutloos typen. De Surface Pen is in vier levendige kleuren beschikbaar: zilver, zwart, blauw en rood. Het Surface 3 Docking Station maakt het mogelijk de tablet te koppelen aan een externe monitor en alle bijbehorende desktop-devices. De USB 3.0-poort, Mini DisplayPort, microSD-cardreader en Micro USB-oplaadpoort maken de tablet compatibel met de adapters van de Surface Pro. De Surface 3 is zo snel en makkelijk aan te sluiten op een brede reeks van accessoires.

De Surface 3 is vanaf 7 mei 2015 beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs vanaf 609 euro inclusief btw. De Surface 3 4G-komt iets later op de markt.

Meer informatie: www.microsoft.com