Microsoft lanceert nieuwe oplossingen

Microsoft heeft gisteren op Convergence 2015, de jaarlijke conferentie van Microsoft voor zakelijke klanten, nieuwe producten en diensten aangekondigd rondom Microsoft Azure, Microsoft Dynamics, Office en Skype.

“Bedrijven zien nieuwe kansen in technologieën als machine learning en voorspellende analytics, en staan te popelen om daarmee aan de slag te gaan”, zei Satya Nadella, ceo van Microsoft. “Maar alleen als bedrijven een cultuur creëren, waarin iedereen toegang heeft tot data en actiegerichte inzichten, zijn ze écht in staat om de transformatie te maken.”

Microsoft kondigde verschillende nieuwe tools aan.
Tools voor de industrie: 

–  Microsoft Azure IoT Suite. Microsoft Azure IoT Suite is een geïntegreerde oplossing die gebruik maakt van alle relevante Azure-mogelijkheden, simplified billing en easy provisioning om bedrijven te helpen al hun activiteiten te verbinden, te beheren en te analyseren. Een preview is later dit jaar beschikbaar. Deze nieuwe dienst biedt bedrijven een eindproduct dat zich richt op gebruikelijke Internet of Things-scenario’s, zoals remote monitoring, asset management en predictive maintenance. De dienst verbetert de uitvoerbaarheid en maakt de oplossing na verloop van tijd schaalbaar naar miljoenen andere activiteiten. Azure Stream Analytics is in april 2015 algemeen beschikbaar als onderdeel van Azure IoT of als een losse dienst. Azure Stream Analytics is nu in previewvorm beschikbaar en helpt klanten bij het verwerken van grote hoeveelheden realtime inkomende data van activiteiten en diensten. Dit stelt ze in staat om trends, automatische dienstvelening en reacties te voorspellen.

– Windows 10 voor Internet of Things. Microsoft gaat in Windows 10 versies van Windows leveren voor verschillende IoT-devices, onder de noemer Windows 10 IoT. Windows 10 IoT biedt één Windows-platform met universele applicaties en driver models, dat een breed scala van devices omspant. Denk aan low-footprint controllers als IoT-portalen tot krachtige devices als geldautomaten en industriële robots. Windows 10 IoT komt met een enterprise-grade beveiliging van het device naar de cloud, en native connectivity voor machine-naar-machine- en machine-naar-cloudscenario’s met Azure IoT-diensten.

Tools voor organisaties:

– Power BI is een dienst die nu beschikbaar is in meer dan 140 andere landen waaronder Nederland, en die klanten de sociale barometer voor hun bedrijf laat checken via live market operational dashboards. Ook kunnen ze er data mee ontdekken via interactieve visuele rapportages en nieuwe inzichten eenvoudig met collega’s en klanten delen. Nieuwe Power BI-connectoren, dashboards en rapportages zijn binnenkort beschikbaar voor een aantal van de meest gebruikte databronnen, zoals Google Analytics, Microsoft Dynamics Marketing, Zuora, Acumatica en Twilio.

– De Lente 2015-release voor Microsoft Dynamics CRM wordt verwacht aan het einde van het tweede kwartaal van 2015. Deze release bevat een aantal significante prestatieverbeteringen, werkt beter samen met Office 365, bevat nieuwe verbeteringen op het gebied van kennismanagement en stelt werknemers en bedrijven in staat efficiënter samen te werken. De release betekent ook de introductie van Microsoft Social Engagement, de nieuwste update voor de Microsofts social monitoring-tool die mensen in staat stelt om te monitoren en de conversatie aan te gaan binnen hun Dynamics CRM- en/of Office-applicatie. Met de inzichten die deze applicatie oplevert, zijn bedrijven beter op de hoogte van wat consumenten op verschillende social kanalen over ze zeggen.

Persoonlijke tools: 

– Office Delve is nu overal beschikbaar en maakt gebruik van verfijnde machine learning-technieken om mensen relevante documenten, conversaties en connecties vanuit Office 365 te laten ontdekken. Daarnaast is content uit Exchange Online en Yammer nu beschikbaar via Delve.

– Microsoft komt  met de Office 2016 IT Professional and Developer Preview aan, een belangrijke mijlpaal voor de volgende versie van Office voor Windows-desktops. De verwachting is dat Office 2016 in de tweede helft van dit jaar algemeen beschikbaar is. Microsoft moedigt IT-professionals en developers van haar enterprise-klanten aan de previewversie te gebruiken om voorbereidingen te treffen, te testen en de toekomst van dit product te helpen vormgeven.

– De technische preview van Skype for Business (voorheen Microsoft Lync) is sinds vandaag beschikbaar. De nieuwe Skype for Business-client, -server en -service in Office 365 zijn vanaf begin april 2015 beschikbaar. Skype for Business levert een enterprise-ready ervaring voor stem- en videosamenwerking, die is gebaseerd op de welbekende Skype-gebruikersinterface, en biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met welke Skype-gebruiker dan ook.

Meer informatie: www.microsoft.com