‘Microsoft komt met Surface AIO in derde kwartaal 2016’

Als de bronnen van de Taiwanese techsite DigiTimes gelijk hebben werkt Microsoft vanwege het succes van zijn Surface 2-in-1 apparaten momenteel samen met diverse toeleveranciers aan de ontwikkeling van een all-in-one pc die onder het Surface label in het derde kwartaal wellicht al op de markt zou kunnen komen. Microsoft wilde niet reageren op deze berichten.

De Surface AIO pc is waarschijnlijk een alternatief voor Microsoft’s tweede-generatie Surface Book, die is doorgeschoven naar de eerste helft van 2017 in plaats van een introductie in de tweede helft van dit jaar, volgens de bronnen het gevolg van het later beschikbaar komen van de Intel Kaby Lake processoren.

De lancering van een Surface AIO pc zou een impuls betekenen voor de wereldwijde markt voor all-in-ones, die ook te lijden heeft onder de teruglopende vraag naar pc’s in het algemeen.Op dit moment zijn Lenovo en Apple de twee marktleiders voor all-in-ones wereldwijd. Dit jaar daalt de verkoop met een kleine 1,4 miljoen stuks naar 12,6 miljoen apparaten, zo verwacht marktonderzoeker Digitimes Research.