Mendix voegt ‘no-code’ Rapid Application Development toe aan HP Helion

Mendix, aanbieder van het gelijknamige applicatieontwikkelplatform, werkt voortaan samen met HP, waardoor het HP Helion cloud-portfolio wordt uitgebreid met no-code Rapid Application Development (RAD) mogelijkheden van Mendix. Dit resulteert in een oplossing die naadloos aansluit op moderne ‘application delivery’.

Hierdoor kunnen klanten en partners op het HP Helion Development Platform snel multi-channel en elastisch schaalbare applicaties bouwen met een visuele ontwikkelaanpak en geïntegreerde one-click deployment.

No-code RAD van Mendix is een logische aanvulling op het HP Helion Development Platform ecosysteem. Hiermee is visualisatie, modelgedreven ontwikkeling, business process design, workflow en integratie van web services mogelijk. Dit is complementair aan runtimes gebaseerd op traditionele ontwikkeltalen, en de ontwikkel-, deployment en management features van het HP Helion Development platform. Dit stelt ontwikkelaars, business analisten en niet-technische domeinexperts in staat om zakelijke oplossingen zes keer sneller te leveren dan via traditionele programmeermethodes*. 

Mendix is onderdeel van het HP Helion ecosysteem via het HP Helion Ready Program for Solution Providers. In deze samenwerking voegt Mendix visuele, modelgedreven applicatieontwikkel tools toe aan HP Helion Development Platform, een schaalbaar cloud applicatieplatform dat gebouwd is op de open standaarden van Cloud Foundry software en OpenStack technologie. Dit stelt bedrijven in staat om veel sneller multi-channel bedrijfsapplicaties te ontwikkelen, direct te implementeren en automatisch te schalen om de pieken in de vraag op te vangen die kenmerkend zijn voor de huidige digitale economie. 

De combinatie van Mendix en HP Helion stelt cio´ in staat om sneller op te schuiven richting IT nieuwe stijl door typische technische belemmeringen weg te nemen, rechtstreeks zakelijke gebruikers te betrekken en business innovatie daadwerkelijk mogelijk te maken.

Mendix is één van de eerste HP Helion Ready gecertificeerde ISV-partners en tevens deelnemer in het HP Helion Early Adopter Forum. Mendix levert een geïntegreerde ontwikkelingervaring met one-click applicatie deployment in HP Helion Development Platform.

Meer informatie: www.mendix.com