Mendix sluit Global Reseller Agreement met IBM

Mendix, een toonaangevend low-code platform voor het ontwikkelen en continu verbeteren van mobiele en webapplicaties, laat weten dat IBM het Mendix-platform op IBM Cloud gaat verkopen en ondersteunen.

Mendix is inmiddels beschikbaar op de IBM Cloud met AI, data-analytics en IoT-services en biedt IBM-ontwikkelaars de flexibiliteit om met één abonnement zowel Rapid Application Development (RAD)tools, cloudservices als cloud-runtimes te gebruiken.

“De samenwerking tussen IBM en Mendix biedt het gemak van de low-code omgeving van Mendix in combinatie met de geavanceerde services die beschikbaar zijn op IBM Cloud, inclusief AI, blockchain, data analytics, mobiel en Internet of Things (IoT)-diensten,” zegt Don Boulia, General Manager van Cloud Developer Services bij IBM. “Dit verhoogt de snelheid waarmee ontwikkelaars met uiteenlopende achtergronden – van zeer ervaren programmeurs tot business gebruikers die hun rol uitbreiden – cloud-native applicaties kunnen bouwen en implementeren aanzienlijk.”

Klanten die gebruikmaken van Mendix op IBM Cloud profiteren van onder meer versnelde time-to-value, native integratie van IBM Watson IoT- en AI-services, cloud-native architectuur, flexibele cloud-implementatie en meer samenwerking en wendbaarheid tussen business- en technologieteams

“De apps van de toekomst kunnen niet worden gebouwd met de tools uit het verleden. Bedrijven in alle sectoren vinden nieuwe manieren om te innoveren en de huidige marktleiders stellen low-code ontwikkeling centraal in hun digitale strategie”, voegt Derek Roos, CEO van Mendix hieraan toe. “De samenwerking tussen IBM en Mendix stelt onze klanten in staat hun time-to-value te versnellen, waardoor ontwikkelaars ongeacht hun achtergrond applicaties kunnen bouwen en implementeren.”

Mendix gaat de gezamenlijke propositie presenteren op IBM’s THINK Conference, die van 19 tot 22 maart in Las Vegas plaatsvindt.

Meer informatie: www.mendix.com