Mellanox: Slimmere netwerken kunnen meer data verwerken

Mellanox zoekt partners die technisch goed onderlegd zijn

Al jaren hoogwaardige technologie leveren en toch niet regelmatig op alle voorpagina’s verschijnen. Dat dat kan, bewijst het Amerikaans-Israëlische bedrijf Mellanox. Daar wil het bedrijf verandering in brengen, onder meer door de samenwerking met Nederlandse partners uit te breiden.

 

Mellanox is een grote leverancier van software en hardware zoals switches, adapters en kabels voor InfiniBand- en Ethernetverbindingen in grote netwerken. De apparatuur van Mellanox wordt veel gebruikt in high performance computing (HPC)-omgevingen in combinatie met hardware van merken als Dell EMC en HPE. Het bedrijf heeft de grootste datacenters, socialemediabedrijven en hyperscale-cloudaanbieders als klant en ook heeft Mellanox onderdelen geleverd voor de meeste supercomputers.

Kevin Deireling

“Elke partij die veel data of bandbreedte gebruikt, is een potentiële klant voor ons”, legt Kevin Deierling uit, senior vice president Marketing bij Mellanox. Het bedrijf kan veel netwerkcongestieproblemen oplossen, stelt Deierling. “Elke dag genereren we bewust en onbewust grote hoeveelheden data. Zelfs een eenvoudige zoekopdracht op het web genereert veel data in een datacenter.” Mellanox is gespecialiseerd in het efficiënter maken van dat oost-westverkeer (het dataverkeer in het datacenter). Door het verkeer al in het netwerk te optimaliseren voordat het door de server gaat, wordt de CPU veel minder zwaar belast en gaat de data veel sneller over het netwerk. “We hebben slimme netwerken gebouwd en laten de computer meer doen met minder vermogen.”

Hardwaregigant Nvidia heeft in maart van dit jaar aangegeven dat het voor 6,9 miljard dollar Mellanox wil overnemen. De overname wacht nog op de goedkeuring van aandeelhouders en diverse handelsautoriteiten. Als al die lichten op groen staan, wordt de acquisitie waarschijnlijk voor het einde van 2019 afgerond.

Nederlandse partners

Het gesprek met Deierling vindt plaats op Schiphol waar hij een heel korte tussenstop heeft gemaakt tijdens zijn reis van Californië naar Londen. In Nederland heeft Mellanox geen kantoor. De partners worden bediend vanuit het kantoor in Groot-Brittannië. In Nederland telt Mellanox enkele resellers. “Nederland is voor ons heel interessant want hier zijn veel datacenters en veel banken. We hebben alleen onze resellers nodig om onze naamsbekendheid en klantenkring in Nederland te vergroten.”

‘Nederland is voor ons interessant omdat hier veel datacenters en banken zijn’

En daarom is Mellanox op zoek naar meer partners. “Het is een echte uitdaging voor ons om de juiste partners te vinden. We willen niet zomaar willekeurige partners zoeken, we willen partners die echt technisch goed onderlegd zijn.” Een deel van de uitdaging is het begrijpen van alles wat we aanbieden en het kunnen geven van juiste adviezen. “Dus wat is de beste switch voor een bepaalde klant, moet je koper- of glasvezelkabels gebruiken? Moet ik een volledig rack gebruiken? Hoeveel switches plaatsen we? Kortom: er zijn allerlei overwegingen. Als je het eenmaal of twee keer hebt doorstaan, begin je echt goede beslissingen te nemen. Dat is waar onze partners ons zich echt kunnen bewijzen door klanten te helpen om goede beslissingen te nemen”, aldus Deierling.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 3]

Lees het artikel hier in PDF