Megaport: Partners onontbeerlijk in ons model

Mark Cooper, Executive VP Europe bij Megaport

Cloud en SDN lijken termen die niet bij het kanaal maar bij een hele andere sector horen. Toch zijn ze belangrijk voor bedrijven en dus voor ICT-resellers. “Bedrijven kunnen via ons heel makkelijk netwerkcapaciteit bijschakelen”, zegt Mark Cooper van Megaport, aanbieder van softwaregebaseerde interconnectiviteit.

 

Bij cloud- en netwerkdiensten, zoals Software Defined Networking (SDN) staan de partners centraal, vindt Executive VP Mark Cooper die tot doel heeft de bekendheid van Megaport ook in Nederland te vergroten. Volgens Cooper is cloud momenteel de duidelijkste trend in het IT-landschap. “Cloud staat voor flexibel en schaalbaar, geen lastige investeringen en diensten niet langer afnemen dan strikt noodzakelijk. Die eisen gelden inmiddels voor compute power, applicaties en storage. Wat aan het lijstje ontbreekt is connectiviteit.” Daarmee komt de core business van Megaport ter sprake.

De van oorsprong Australische onderneming is actief in vier continenten en biedt private networking op basis van SDN. De diensten worden al intensief gebruikt door bedrijven die de cloudservices van onder andere Alibaba, Microsoft Azure en Google willen gebruiken via een afgeschermde en gekende routering. Voor Megaport is dit echter niet de enige doelgroep. Haar absolute usp is dat het bedrijven in staat stelt heel snel netwerkcapaciteit bij te schakelen. Dat kan daarbij ook nog eens voor een hele korte periode zijn. “Dat is praktisch voor bedrijven die bijvoorbeeld migreren of in het kader van DR grote hoeveelheden data moeten verplaatsen. Voor aanbieders van streaming services is dit eveneens belangrijk. Voor deze groepen is het vaak een must dat de data niet via het open, publieke internet loopt”, aldus Cooper.

Partners

Megaport is het voorbeeld van een nieuw type dienst waarvoor partners essentieel zijn. Cooper is ook nadrukkelijk op zoek naar partners. “De kracht en toegevoegde waarde van Megaport is voor partners zeer interessant. Deze dienst past goed in een reseller-model, wij leveren het white label aan deze groep.” Partners van de aanbieder, zoals datacenters en MSP’s, kunnen de eigen klanten betere verbindingen met veel meer locaties bieden. Een Nederlands bedrijf dat tijdelijk veel capaciteit nodig heeft om bijvoorbeeld data naar Sydney te krijgen kan dat via zijn MSP in minder dan een uur geregeld hebben en dat op basis van een transparant en betrouwbaar model.

Megaport maakt private networking extreem makkelijk. Dat verklaart mede waarom er op dit moment wereldwijd al ruim 700 klanten zijn opgetekend. Het is daarnaast even begrijpelijk dat de eerder genoemde cloudgiganten tot de vaste partners behoren. Het bedrijf realiseert de vercloudisering van connectiviteit. Bij Megaport spreken ze trouwens van ‘elastische connectiviteit’. En zoals voor elke clouddienst, het is een model waarvoor partners nodig zijn. «

ChannelConnect Megaport Contactgegevens

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 4/5-2017]

Lees het artikel hier in PDF