Marco Mekenkamp nieuwe eindredacteur ChannelConnect

ChannelConnect heeft zijn redactieteam uitgebreid met Marco Mekenkamp. Met ingang van 1 januari 2018 komt hij de gelederen versterken in de rol van eindredacteur van het crossmediale platform ChannelConnect. Met zijn bijdragen voor zowel print als online zullen Sellair en ChannelConnect de expertise in de ICT-markt met name op het gebied van telecom kunnen verbreden én verdiepen.

 

 

Marco Mekenkamp is bepaald geen onbekende in het Nederlandse telecom- en ICT-landschap. Sinds 2008 is hij als (eind)redacteur betrokken geweest bij het telecomvakblad Connexie Magazine, en later ook bij Telecommagazine, ICT Update en de SES Lync community. Lezers van ChannelConnect, indertijd een zusterpublicatie van Connexie,  kennen hem ongetwijfeld als fotograaf van talloze channelevents en koffie-interviews, waarbij hij liet zien dat hij naast een vaardige pen ook over een scherp oog beschikt. Met de groeiende belangstelling in de markt voor de diverse vormen van communicatieve dienstverlening die ChannelConnect aanbiedt, is zijn allround vakmanschap dan ook een meer dan welkome aanvulling op de redactie.

“Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging”, laat Mekenkamp weten. “Ik ken ChannelConnect natuurlijk als het ‘clubblad’ van het Nederlandse ICT-kanaal. Ik ben er nu al trots op dat ik – als ik ergens binnenloop een ChannelConnect magazine prominent in een wachtruimte op tafel zie liggen – daar straks ook mijn bijdrage aan mag leveren. ChannelConnect brengt al jarenlang niet het ‘snelle’ nieuws, maar is op afstand wat beschouwelijker; het gaat dieper op zaken in. Het magazine geeft duiding, en die belangrijke en unieke rol moet het magazine ook blijven spelen. Voor de dagelijkse actualiteit heeft ChannelConnect op, een voor mij als oud-collega, zeer herkenbare manier geïnvesteerd in een responsive en SEO-geoptimaliseerde website die aansluit bij de behoeften van de lezerscommunity van vandaag.”

Eric Luteijn, directeur van Sellair, de uitgever van ChannelConnect, vult aan: “Met Marco kunnen we onze contentontwikkeling voor met name de telecomsector verder verbeteren en verdiepen en een duidelijke vinger aan de pols houden over hoe die wereld steeds meer integreert in de ICT-stack. Naast onafhankelijke journalistieke producties zal aanvullende dienstverlening op het gebied van contentmarketing en storytelling een belangrijk onderdeel van zijn taken vormen.”

De komst van Mekenkamp volgt enkele maanden na de aanstelling van Brian de Groot als Manager Online van ChannelConnect. Zijn taken liggen met name op het gebied van online marketing, de optimalisering van de inzet van sociale media en de coördinatie van de ontwikkeling van bestaande en nieuwe websites. Meer focus op kwalitatieve content en kennisoverdracht staan in 2018 zo mogelijk nog centraler dan in 2017.