Manon van Beek uitgeroepen tot ICT Personality 2018

Manon van Beek, bestuursvoorzitter van TenneT is de ICT Personality van 2018. Deze award werd uitgereikt door brancheorganisatie Nederland ICT en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, tijdens de Avond van de Digitale Economie in de Westerliefde in Amsterdam.

Volgens de jury combineert Van Beek maatschappelijke betrokkenheid met grote aandacht voor de kansen van digitalisering. Tijdens de avond werden nog twee awards uitgereikt. De Digital Impact Award ging naar Pacmed met machine learning op de intensive care. De winnaar van de ICT Milieu Award is CFP Green Buildings geworden met de Energierobot.

ICT Personality
De ICT Personality Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een grote persoonlijke bijdrage heeft geleverd aan het stimuleren van de digitale economie. Manon van Beek was de afgelopen jaren actief als directeur bij Accenture Nederland.

Manon van de Beek (2e van rechts) met haar award

Ze was betrokken bij de liberalisering van de energiesector en de introductie van groene stroom en elektrisch vervoer. In haar nieuwe rol als bestuursvoorzitter van TenneT kan ze de duurzame energietransitie verder mogelijk maken en versnellen. Van Beek ontving de award uit handen van Lotte de Bruijn, directeur van Ned

 

De Digital Impact Award 2018 werd gewonnen door Pacmed met machine learning op de intensive care. Volgens de jury een innovatieve technologische oplossing die laat zien hoe AI kan worden ingezet bij de aanpak van maatschappelijke problemen en die de wereld van de zorg op zijn kop gaat zetten. Het optimaliseert beslissingsprocessen van zorgverleners en vormt daardoor een belangrijke schakel voor het verlagen van de druk op intensive care’s en mortaliteit van de patiënten.

De ICT Milieu Award 2018 ging naar CFP Green Buildings met de oplossing de Energierobot. Volgens de jury een mooie oplossing waarbij energiemonitoring, benchmarking en slimme algoritmes worden ingezet om gebouwen blijvend te verduurzamen, door continu inzicht te geven in actuele energie prestaties, verbetermogelijkheden én rendement. De jury vindt de oplossing erg actueel, gezien de toevoeging van energiemanagement op de erkende maatregelenlijst per januari 2018, en een goed voorbeeld hoe ICT oplossingen biedt voor de doelen van het KlimaatAkkoord.

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een neutraal platform van bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties en heeft tot doel het gebruik van ICT in de Nederlandse samenleving te versterken. Er wordt gezamenlijk nagedacht over een visie op Nederland als informatiesamenleving. ECP koppelt hieraan concrete activiteiten en projecten. Door middel van debat en onderzoek zet ECP het maatschappelijk en economisch belang van ICT op de agenda. Met belemmerende factoren die het benutten van ICT in de samenleving in de weg staan, gaat ECP aan de slag.

www.nederlandict.nl