LANCOM introduceert nieuwe Gigabit-switches met optioneel beheer via de cloud

LANCOM Systems, de Duitse fabrikant van netwerkoplossingen voor de zakelijke en publieke sector, heeft zijn aanbod van switches verder uitgebreid met de LANCOM GS-2328-reeks.

Deze Gigabit-switches zijn een krachtig fundament voor moderne netwerken in elke branche en voor elke toepassing. De nieuwe switches kunnen op basis van software defined networking (SDN)-technologie automatisch worden geconfigureerd en beheerd via de LANCOM Management Cloud. Dit biedt de mogelijkheid van uiterst eenvoudig en efficiënt beheer van complexe netwerkinfrastructuren die meerdere locaties beslaan.

gs-2328

De managed Gigabit-switches LANCOM GS-2328, LANCOM GS-2328P en LANCOM GS-2328F zijn elk voorzien van 28 poorten en vormen een aanvulling op het bestaande LANCOM aanbod van switches met 8 tot 52 poorten.

De LANCOM GS-2328 is voorzien van 24 Gigabit Ethernet-poorten en vier SFP+ poorten die overdrachtssnelheden tot 10 Gbps mogelijk maken. Met een doorvoercapaciteit van 128 Gbps op de backplane zorgt de switch ook onder maximale belasting voor optimale prestaties.

De PoE-variant LANCOM GS-2328P levert met behulp van Power over Ethernet (PoE)-functionaliteit stroom aan verbonden PoE-apparaten zoals IP-telefoons, access points en bewakingscamera’s. De switch biedt ondersteuning voor de twee Power over Ethernet-standaarden IEEE 802.3af en IEEE 802.3at (PoE+), met een totaal vermogen van 370 Watt. Dit maakt de GS 2328P de ideale keuze voor organisaties die behoefte hebben aan efficiënte stroomvoorziening naar een groeiend aantal energie-intensieve PoE-apparaten.

De LANCOM GS-2328F is de eerste glasvezelswitch van LANCOM. Het model is voorzien van twintig SFP-poorten, vier combinatiepoorten (TP/SFP) en vier SFP+ poorten die overdrachtssnelheden tot 10 Gbps bieden. De switch is daarmee in staat om gegevens met hoge snelheid over te dragen, zelfs over afstanden van enkele kilometers. Dit maakt de GS-2328F tot een ideaal netwerkknooppunt voor het verbinden van extra switches.

De uplink-poorten van alle drie switches kunnen worden gecombineerd op basis van dynamische linkaggregatie (LACP) conform IEEE 802.3ad. Dit maakt snelheden tot 40 Gbps mogelijk.

De switches kunnen worden beheerd met de standaard beheertools van LANCOM of worden geïntegreerd met de LANCOM Management Cloud (LMC). Deze oplossing zorgt voor uiterst efficiënt switchbeheer op basis van een software-defined LAN (SD-LAN). Het SD-LAN richt de poortprofielen voor elke switch in en wijst automatisch de vereiste netwerkconfiguratie toe, met inbegrip van VLAN’s. Dit maakt het mogelijk om switch-configuraties, die volledig zijn aangepast aan de netwerkarchitectuur, op elke locatie met een simpele muisklik gelijktijdig uit te rollen of bij te werken. De nieuwe switches bieden ook diverse beveiligings- en beheerfuncties: IEEE 802.1X, (poort-gebaseerde, enkelvoudige, meervoudige en MAC-gebaseerde toegang), quality of service (QoS) en VLAN-tagging conform IEEE 802.1q. Administratoren kunnen een beroep doen op diverse QoS-functies om het inkomende en uitgaande dataverkeer op prioriteit in te delen. Dankzij de dual stack-implementatie kunnen de switches worden ingezet in een IPv4-omgeving, IPv6-omgeving of een combinatie daarvan. Organisaties zijn daarmee klaar voor toekomstige ontwikkelingen.

Veilige communicatieprotocollen zoals SSH, SSL en SNMPv3 bieden de mogelijkheid voor beheer op afstand. De switches bieden daarnaast ondersteuning voor het TACACS+ protocol voor authenticatie, autorisatie en het vastleggen van alle activiteiten die op de switch plaatsvinden.

Meer informatie: www.lancom-systems.com