Kroll Ontrack breidt dienstverlening naar resellers en klanten uit

Datarecovery- en ediscoveryspecialist Kroll Ontrack breidt zijn mogelijkheden voor het terughalen van bestanden op corrupte opslagmedie uit met de Freeval service, een nieuwe data recovery service waarbij resellers geheel vrijblijvend gebruik kunnen maken van een gratis in-lab evaluatie. Deze open en transparante service helpt resellers om hun data recovery verkoop verder te verbeteren, maar biedt vooral ook voordelen voor eindklanten.

Het recoveryproces begint met een telefonisch adviesgesprek met een expert van Kroll Ontrack, waarna een gratis in-lab evaluatie volgt. Zodra het apparaat in het lab is gearriveerd kan Kroll Ontrack resellers een snelle diagnose geven. Middels een bijgeleverd evaluatierapport krijgt de klant vervolgens gratis inzicht over welke data te herstellen is, wat voor acties er moeten worden ondernomen, wat de verwachte levertijd is en een prijsopgave.

Na de gratis evaluatie, van respectievelijk 4 uur voor zakelijke klanten en maximaal 5 werkdagen voor particulieren, kent Freeval een drietal serviceniveaus – Budget, Premium en Express – waaraan oplopende tarieven en aflopende reactietijden zijn gekoppeld, variërend van 30 werkdagentot 12-24 uur.

ParticulierZakelijk
EvaluatieGratis, max. 5 dagenGratis binnen 4 uur
RecoveryBudget: 30 dagenBudget: 10-15 dagen
Premium2-5 werkdagen2-5 werkdagen
Express12-24 uur12-24 uur

“Na onze verhuizing naar ons nieuwe kantoor aan de Amsterdamse Zuidas hebben we zeker niet stil gezeten,” vertelt Jaap-Jan Visser, Sales Director en Country Manager van Kroll Ontrack. “Vanuit het nieuwe kantoor zitten we nu middenin de doelgroep voor onze ediscovery activiteiten, waarmee we advocatenkantoren, bedrijfsjuristen bijstaan met  ediscovery, digitale forensische diensten en consultancy, om zo klanten bij te staan tijdens conflictoplossing, mededingings- en regelgevende vraagstukken.”

Resellerkanaal

“Met Freeval zetten we een volgende stap in onze ambitie om klanten en resellers nóg beter te bedienen en meer keuzemogelijkheden te bieden,” vervolgt Visser. “Freeval is gebaseerd op de feedback van klanten en onze ruim 1.300 resellers. We willen graag nog dichter op de markt gaan zitten en hebben de ambitie om ons resellerkanaal uit te breiden naar 2.000 partners. Daarbij realiseren we ons terdege, dat datarecovery voor hen incidentele business is. We bieden weliswaar software waarmee ze eenvoudige problemen zelf kunnen oplossen, maar gezien het toenemend zakelijke belang van data en de steeds complexere – vaak gevirtualiseerde – opslagsystemen is het wenselijk dat ze de feitelijke analyse van problemen en het uitvoeren van de recovery overlaten aan onze specialisten. De reseller ontvangt een fee voor elke aangebrachte opdracht. En met Freeval kan  hij zijn klant in dringende gevallen nu al na vier uur de testuitslag presenteren, waarna de beslissing over de wijze van recovery genomen kan worden.  Kroll Ontrack hanteert vaste tarieven voor het herstellen van de data waardoor klanten direct weten waar ze aan toe zijn. Tarieven starten vanaf  295 euro inclusief BTW.

De Freeval service kent de volgende stappen:

– Telefonisch advies: tijdens het adviesgesprek stelt Kroll Ontrack een diagnose om het probleem op te lossen. Bovendien geeft het klanten de mogelijkheid om eventuele vragen te stellen over het data recovery proces;

– Gratis in-lab evaluatie: de data recovery specialisten van Kroll Ontrack stellen een evaluatierapport op met details over de data recovery en een prijsopgave;

– Data recovery proces: Kroll Ontrack verhelpt de schade, maakt een ‘raw image’ van de data, bouwt de bestandstructuur weer op en herstelt de data;

– Uitlevering van de data: de herstelde data wordt aangeleverd via het vooraf aangegeven opslagmedium. Indien gewenst kan de data ook versleuteld worden aangeleverd. Bovendien bewaard Kroll Ontrack de data voor de zekerheid 20 dagen of langer en wordt de klant gebeld om te vragen of het proces succesvol is verlopen.

“We  komen graag in contact met resellers die geïnteresseerd zijn om hun dienstverlening op het gebied van databeschikbaarheid uit te breiden met onze datarecovery-services en de vergoedingen die daar tegenover staan,” zegt Visser. “Wie meer (basis)kennis wil verwerven kan binnenkort terecht op de online Kroll Ontrack Academy, die een aanvulling vormt op de al bestaande praktische trainingen van de Kroll Ontrack Academy. Door met ons samen te werken kunnen resellers hun rol als trusted advisor voor hun klanten ook op het gebied van datarecovery op professionele wijze invullen,” aldus Visser.

 

Meer informatie: www.ontrackdatarecovery.nl of telefoon 0800 5765565.