KPN eerste gevalideerde Nederlandse partner voor VMware Cloud op AWS

KPN breidt zijn succesvolle en langjarige partnership met VMware voor het leveren van clouddiensten uit en is de eerste gevalideerde partner voor VMware Cloud op AWS binnen het VMware Cloud Provider Program in Nederland.

Op VMware gebaseerde managed diensten kunnen geleverd worden op locatie van de klant, in KPN-datacenters en in Amazon Web Services. Door de samenwerking van VMware met AWS wordt KPN de belangrijkste aanbieder van hybride clouddiensten in de Nederlandse markt.

Een hybride cloud is een combinatie van een publieke en private cloud. Met VMware Cloud op AWS biedt KPN zijn klanten met een VMware IT-stack de mogelijkheid om op eigen locatie, in KPN datacenters en in AWS een multi-cloud te realiseren met de gecombineerde voordelen van private en publieke cloud, zonder complex beheer.

“Hiermee helpen we op VMware gebaseerde IT-afdelingen om in een beheermodel de infra modernisering roadmap van de eigen IT te versterken met de steeds noodzakelijker wordende ondersteuning van de business, die vraagt om innovatiemogelijkheden van de public cloud”, zegt Robin Scholten, algemeen directeur KPN Internedservices.

KPN heeft ook de VMware Cloud Verified-badge behaald. Deze certificering verzekert klanten dat KPN Cloud NL de meest complete en meest geavanceerde VMware-technologieën ondersteunt met als voordeel dat de hoogste mate van interoperabiliteit tussen verschillende cloud-omgevingen gegarandeerd kan worden. KPN kan hiermee gecertificeerde on-site VMware systemen, op niveau van data, applicaties, systemen en netwerken, naadloos koppelen met CloudNL en VMware Cloud op AWS.

“De noodzaak om zowel nieuwe als bestaande applicaties te kunnen ondersteunen, is een belangrijke reden voor cloud-acceptatie. De unieke karakteristieken van deze applicaties leiden vervolgens tot een keuze voor het meest geschikte cloud model”, zegt Leon de Werker, managing director van VMware Nederland. “VMware Cloud on AWS, zoals deze nu als dienst wordt aangeboden door KPN, biedt klanten ongekende flexibiliteit om elk type applicatie te ontwikkelen, deze applicaties op elk willekeurige type cloud te laten draaien en op elk type device beschikbaar te stellen.”

Meer informatie: www.kpn.com