Kaspersky Lab ‘Product of the Year’ bij AV-Comparatives

Het in Oostenrijk gevestigde gerenommeerde antivirus test-instituut AV-Comparatives (AV-C) heeft zijn ‘Summary Report for 2015’ uitgebracht met een overzicht van de testresultaten van beveiligingsproducten voor Microsoft Windows die AV-C in de loop van 2015 heeft getest. Hieraan deden 21 leveranciers mee. Gebaseerd op de cumulatieve testresultaten ging de award dit keer naar Kaspersky Lab. Ceo Eugene Kaspersky (foto) kreeg de award gisteravond uitgereikt tijdens een feestelijke ceremonie in Würzburg.

Bitdefender scoorde dezelfde testresultaten als Kaspersky Lab. Bij een gelijke score bepaalt het award reglement van AV-Comparatives dat een product dat afgelopen jaar de award heeft gewonnen, deze niet twee jaar achter elkaar mag ontvangen. Aangezien Bitdefender de award in 2014 won ging deze voor 2015 dus naar Kaspersky Lab. Vorig jaar waren de rollen overigens weer omgekeerd.

Behalve de vaststelling wie de Product of the Year award wint kent AV-Comparatives ook een ‘Top Rated’ award aan een aantal producten dat ook hoog scoorden in de jaarlijkse testen. Die award ging dit jaar naar Avast, AVIRA, Bitdefender, Emsisoft, eScan, en ESET.

Klik hier voor het volledige Summary Report 2015.