Juniper Networks introduceert routing-platform voor 5G en IoT

Juniper Networks, leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, heeft het MX Series 5G Universal Routing Platform en diverse software-innovaties geìntroduceerd. Het MX-Platform biedt de programmeerbaarheid, het prestatievermogen en de flexibiliteit die nodig zijn voor een snelle ontwikkeling en implementatie van cloud-diensten.

De vijfde generatie van het MX-platform is het resultaat van de jarenlange samenwerking van Juniper met wereldwijde cloud-providers en serviceproviders. Het platform biedt vrijwel onbeperkte programmeerbaarheid, kostenefficiëntie en veelzijdigheid voor grootschalige toepassingen biedt. Het MX-platform combineert de beste netwerksoftware en -hardware om operators, cloud providers en grote ondernemingen te helpen. Zo kunnen bedrijven voldoen aan de technologische en zakelijke eisen die aan hun dienstverlening gesteld worden.

Om een oplossing voor de komende golf van 5G-, IoT- en zakelijke diensten op te vangen met de volgende generatie van routing-functionaliteit heeft Juniper zijn MX series 5G Universal Routing Platform toegerust met nieuwe chipsets. Deze dragen bij aan vrijwel onbeperkte programmeerbaarheid van netwerkfuncties, met open hardware versnelde 5G-besturing en User Plane Separation. Dit zorgt voor ongeëvenaarde prestaties, schaalbaarheid en keuzevrijheid. Juniper breidt daarnaast zijn aanbod van universele chassis-oplossingen uit met het oog op beheereenvoud, verbeterde kostenefficiëntie en optimale flexibiliteit.

Cloud- en serviceproviders kunnen volgens Juniper een beroep doen op de uitgebreide automatiseringsmogelijkheden en rijke, softwaregedefinieerde overlay-functionaliteit van Contrail. Dit in combinatie met SPRING, een functie van het MX-platform voor abonneebeheer en verbeterde real-time prestatiebewaking. De functie is op basis van telemetriegegevens om diensten in alle soorten en maten te ontwikkelen en die op eenvoudige wijze op te schalen binnen een veilige, geautomatiseerde en gedistribueerde cloud.

Meer informatie: www.juniper.net