Juniper Networks breidt aanbod zakelijke netwerkoplossingen uit met cloud-managed SD-LAN-mogelijkheden en CPE-apparatuur

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, heeft verschillende nieuwe zakelijke netwerkoplossingen die flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparingen naar campus- en branch-netwerken brengen.

De vanuit de cloud beheerde oplossing van Juniper voor implementatie en beheer van uiterst schaalbare SD-WAN-omgevingen is nu uitgebreid met SD-LAN-functionaliteit. Juniper heeft zijn aanbod van CPE-apparaten uit de SRX- en NFX-reeks daarnaast uitgebreid met meer opties voor veilige en schaalbare netwerkverbindingen.

“Juniper onderscheidt zich met een unieke visie op het verenigen van vaste en draadloze netwerken, SD-WAN en de beveiliging op basis van een gemeenschappelijk framework. Dit helpt onze klanten aan een ongekende mate van automatisering, inzicht en slagkracht”, zegt Manoj Leelanivas, Chief Product Officer bij Juniper Networks. “Met deze nieuwe oplossingen brengen we de realisatie van onze visie een stap dichterbij door de reikwijdte van ons cloud-aanbod uit te breiden en nog meer mogelijkheden te bieden voor het inrichten van simpele, probleemloos functionerende en veilige campus- en branch-netwerken.”

Complete SD-Branch- en campusoplossing voor geïntegreerde netwerkfunctionaliteit

Juniper biedt een unieke SD-WAN-oplossing die zich kenmerkt door ongekende schaalbaarheid, krachtige beveiliging en een breed scala aan opties voor snelle connectiviteit van campus, branch en WAN met de publieke cloud. Klanten kunnen daarnaast kiezen tussen SDN-beheer op locatie of vanuit de cloud.

Juniper heeft ook SD-LAN-mogelijkheden aan zijn cloud-aanbod toegevoegd. Organisaties kunnen nu vanuit een centraal portaal ook uitbreiden met SD-LAN-mogelijkheden. Organisaties kunnen nu profiteren van de provisioning van switches uit de Juniper EX-reeks vanuit een centraal portaal. Deze switches dienen voor het beheer van LAN-fabrics en de configuratie van LAN-virtualisatie en beveiligingsregels. Dit gebeurt op dezelfde manier waarop organisaties hun SD-WAN-omgevingen beheren. Deze geautomatiseerde functionaliteit vereenvoudigt processen om de netwerkkosten terug te dringen, workflows uit te breiden en het WAN en LAN in te zetten voor netwerk/beveiliging.

Verbeterde flexibiliteit dankzij nieuwe CPE-platforms

Juniper is de leverancier met het meest uitgebreide scala aan CPE-apparaten voor SD-Branch-omgevingen, zoals de veilige gateways uit de SRX-reeks en universele CPE’s uit de NFX-reeks. Juniper heeft dit aanbod nu nog verder uitgebreid met de NFX350, die de hoogst mogelijke x86-prestaties en verbeterde opslag- en geheugencapaciteit voor secure SD-WAN en andere lokale branch-toepassingen biedt.

De nieuwe SRX380 is de krachtigst presterende next generation firewall voor filialen binnen de SRX-reeks. Hij biedt diverse mogelijkheden, zoals 1Gbps IPsec-prestaties, vier 10G-poorten, 16 PoE+ poorten voor meer dichtheid en watt-vermogen, AES256 MACsec-encryptie en vier minikaartsleuven voor meer connectiviteit.

Voor branch-omgevingen met beperktere ruimte introduceert Juniper een WiFi-kaart voor zijn SRX-reeks van next-generation firewalls voor filialen (SRX320, 340, 345, 380 en 550) en secure SD-WAN edge-apparaten. Organisaties kunnen hiermee draadloze netwerken configureren zonder menselijke tussenkomst. Dat geldt ook voor LTE, Ethernet en andere traditionele opties voor netwerkoverdracht. De WiFi-kaart zorgt daarmee voor maximale eenvoud en flexibiliteit.

De nieuwe oplossingen brengen vanuit de cloud beheerde flexibiliteit en schaalbaarheid naar campus- en branch-omgevingen. Ze maken het daarnaast mogelijk om SD-Branch-omgevingen te ontwerpen en beheren met nog meer flexibiliteit en kostenbesparingen.

Meer informatie: www.juniper.net