Juniper Networks maakt einde aan complexiteit rondom implementatie telecomcloud

Juniper Networks, specialist in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, heeft de mogelijkheden van Contrail Cloud uitgebreid. Dit biedt serviceproviders oplossingen voor de inrichting en het beheer van gedistribueerde en schaalbare clouds.

Verbeteringen omvatten onder meer integratie met het OpenStack Platform en Ceph Storage van Red Hat, de leverancier van open source-oplossingen, integratie met AppFormix voor ingebouwde automatisering en netwerkoverzicht, in de praktijk geteste virtual network functions (VNF’s) en nieuwe integrale ondersteuningsdiensten. Al deze zaken bieden carriers een eenvoudiger traject naar de realisatie van zakelijke, mobiele en IoT-diensten in de cloud.

Een aantal van ’s werelds grootste serviceproviders heeft reeds bewezen dat de inzet van cloud-architecturen enorme voordelen kan opleveren voor het aanbieden van zakelijke en mobiliteitsdiensten, zoals flexibele netwerkservices, een hoger innovatietempo en een forse reductie van de kosten en risico’s. De weg naar een gedistribueerde, schaalbare en 24/7 beschikbare cloud wordt bemoeilijkt door lastige inkoopprocessen, een complexe inrichting van clouds, de noodzaak tot ondersteuning van meerdere leveranciers en een tekort aan beschikbare technologische vaardigheden voor SLA-beheer op carrier-niveau.

Uit een poll onder klanten van Juniper bleek het volgende:
– De respondenten zien een “gebrekkig overzicht op alle onderdelen van cloud-netwerken” als hun belangrijkste uitdaging bij de overstap naar de cloud (bijna 40 procent). Operationele complexiteit kwam op de tweede plaats, een tekort aan technische vaardigheden op de derde plaats en hoge kosten vanwege ingrijpende vervangingen kwamen op de vierde plaats.
– Meer dan de helft van de respondenten (55 procent) gaf aan dat ze voor hun netwerk gebruikmaken van technologie van twee of meer leveranciers, iets wat kan bijdragen aan meer operationele complexiteit.

Contrail Cloud maakt een einde aan de complexiteit rond de implementatie van een telecomcloud door het vereenvoudigen van de onderliggende Linux-distributie in samenwerking met Red Hat, naadloos inzicht in het netwerk te bieden met AppFormix en te voorzien in kant-en-klaar geteste VNF’s en integrale ondersteuningsdiensten. Telecombedrijven, mobiele providers en kabelaanbieders kunnen met deze geïntegreerde oplossing eenvoudiger omgaan met complexe cloud-implementaties en beheerprocessen dankzij verbeterde prestaties en schaalbaarheid en speciale SLA’s voor netwerkservices.
In aansluiting op de Cloud-Grade Networking-principes van Juniper vereenvoudigt Contrail Cloud de implementatie, het gebruik en het beheer van gevirtualiseerde cloud-infrastructuren met een in de praktijk bewezen, vertrouwde, open en geïntegreerde software stack, zonder nadelige gevolgen voor de prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid.

Meer informatie: www.juniper.net