Jordy Kool voorzitter RvC Eyefreight

Infotheek ceo Jordy Kool is met ingang van 7 september benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van Eyefreight, een vooraanstaande leverancier van transportmangementsystemen.

“Eyefreight heeft in de afgelopen tijd een indrukwekkende klantenbase opgebouwd met bedrijven uit de Fortune 500, zoals ABB, Heineken en Tata Steel. Het team heeft een uitstekend TMS-product ontwikkeld dat veel waarde toevoegt aan hun klanten. Eyefreight heeft nu een fase bereikt waarin het managen van de verdere groei en productontwikkeling de sleutels vormen tot succes,” zo onderbouwt Kool zijn belangstelling voor Eyefreight.

Kool heeft inmiddels ruime ervaring in het versnellen van bedrijfsgroei. Onder zijn leiderschap groeide de omzet van Infotheek Groep van 55 miljoen euro in 2009 tot 370 miljoen euro in 2016. Het bedrijf opende 12 kantoren in Europa in korte tijd. “Ik zie veel overeenkomsten tussen Infotheek en Eyefreight. Beide bedrijven zijn gebouwd op een ondernemende cultuur, hebben een uniek business model met loyale klanten, en zijn aantrekkelijk voor partners en investeerders,” aldus Kool. 

Eyefreight heeft contin  u een wereldwijde groei laten zien sinds de oprichting in 2008, waaronder in China, Brazilië en de Verenigde Staten. “Nu Jordy ons team komt versterken, kunnen we profiteren van zijn ervaring in het groeien van mid-sized bedrijven naar het volgende niveau,” zegt Eyefreight’s ceo Ken Fleming.

Kool heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in het leiden van organisaties, het implementeren van change programma’s en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten en het aantrekken van kapitaal. In 2015 ontving Kool de Ernst & Young ‘Accelerating Entrepreneur of the Year’ Award.