Derde benefietgala IT4Kids brengt ruim 400.000 euro op

IT4Kids bracht afgelopen zaterdag 3 november ruim 400.000 euro bij elkaar tijdens het benefietgala in Huis ter Duin te Noordwijk. De opbrengsten worden verdeeld onder goede doelen die zich inzetten om kinderen in Nederland aan het sporten te krijgen die dat op dit moment om financiële redenen niet kunnen. De stichting heeft zich ten doel gesteld in drie jaar tijd ruim 50.000 kinderen te ondersteunen.

Het geld werd onder meer opgehaald door tafelverkoop, een loterij en een veiling met unieke veilingitems zoals het maken van je eigen champagne in Frankrijk, een diner bij El Celler Can Roca, en een bezoek aan het Rijksmuseum na sluitingstijd. De ruim 400 gasten genoten gedurende de avond onder meer van gevarieerd entertainment. Optredens werden verzorgd door onder andere Kimberly, Jacques Houdek en de FAFA showdancers. De organisatie was wederom in handen van BRNDRZ, die zich met ruim 200 man inzette op deze avond. Het gala werd gehost door Rick Brandsteder. Hoofdsponsor was dit jaar Hewlett Packard Enterprise en verder werd het gala mede mogelijk gemaakt door Samsung Electronics, Toshiba, Dell EMC, Cisco, Xeptor IT Distribution, Tech Data Nederland, Ingram Micro, ALSO Group, Comstor Nederland, Microsoft en Centralpoint. ChannelConnect, Hèt kennisplatform voor ICT-business partners, ondersteunde het event met media-ondersteuning voorafgaand en na afloop van het gala.

gala

Oprichter en ambassadeur Jordy Kool: “Het was een geweldige avond. Zoveel mensen zijn begaan met het lot van de kinderen uit onze doelgroep. Het is hartverwarmend hoe er samen gedacht wordt op zo’n avond over hoe we met elkaar meer kunnen doen.”
Stichting IT4Kids zet zich in voor kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten toch aan het bewegen te krijgen. “Dat zijn er in Nederland ruim 400.000”, licht Kool toe. “Wij zien sport als een belangrijk middel voor kinderen om fit te blijven en belangrijke waarden als respect, samenwerken en vertrouwen te ontdekken. Opbrengsten halen de vrijwilligers uit de restwaarde van gedoneerde gebruikte IT-apparatuur, vrije donaties en dit gala”, aldus Kool. Michael van Praag, ambassadeur van IT4Kids, benadrukte in een korte speech hoe belangrijk het is dat alle kinderen kunnen sporten.

www.IT4Kids.nl