Teradata IntelliFlex biedt sterk verbeterde performance, opslagdichtheid en energieverbruik met all-memory SSD

Analytics specialist Teradata komt met een all-memory update voor het Teradata IntelliFlex-platform, dat hierdoor extreme prestaties en opslagdichtheid kan leveren in een enkele, ultra-efficiënte kast.

Deze verbeteringen zijn mogelijk door het gebruik van SSD’s, die minder ruimte vergen in het datacenter en veel meer rekenkracht bieden voor bedrijfskritische analytics. Teradata komt ook met het nieuwe, gebruiksklare Teradata IntelliBase-platform, dat revolutionair is doordat het in één enkele kast ondersteuning biedt voor meerdere softwaretechnologieën en herinzetbare hardware op commodity prijsniveau.

Beide producten worden on-premises aangeboden en gebruiken dezelfde Teradata database-software, wat een high-performance hybride cloud-oplossing mogelijk maakt. Beschikbaarheid op Teradata IntelliCloud wordt binnenkort verwacht. Samen geven deze platformen klanten nieuwe opties om omzetkansen te verbreden, operationele kosten te verlagen en hun klantenservice te versnellen.

intelliflex

Teradata IntelliFlex, dat in het begin van 2016 werd gelanceerd, leverde een revolutionaire,-fabric-gebaseerde architectuur die onafhankelijke schaling van rekenkracht en opslag mogelijk maakte om aan veranderende workload-eisen te kunnen voldoen. Met deze derde release in de afgelopen 12 maanden, vervolgt Teradata de snelle innovatie van het vlaggenschip IntelliFlex-platform. SSD’s bieden prestaties die meerdere factoren beter zijn dan die van harde schijven, maar ze waren eerder nog te duur om standaard te gebruiken in een data warehouse apppliance. De capaciteiten van SSD’s zijn echter blijven stijgen, terwijl de prijzen zijn gedaald. Teradata is de eerste partij die dit erkent en van deze trend profiteert door SSD’s de voorkeuropslag te maken voor enterprise analytics-appliances. Kenmerken van de nieuwe IntelliFlex-kast zijn (in vergelijking met de vorige generatie van het product) zijn onder meer: tot 7,5 maal grotere verwerkingskracht, 4,5 keer snellere executie van data warehouse analytics, lagere datacenterkosten door ruimtebesparing met een factor 3,5x en een twee keer lagere carbon footprint.

Voor standaard data- en analytics-behoeften heeft Teradata IntelliBase ontworpen, een betaalbare oplossing die een compleet logisch datawarehouse biedt in één enkele kast, met ondersteuning van één leverancier. De mogelijkheid om meerdere technologieën in dezelfde IntelliBase-kast te gebruiken, maakt dit nieuwe platform zeer efficiënt en economisch. Als een echte all-in-one oplossing stelt IntelliBase bedrijven in staat hun analytische ecosystemen te bouwen naar aan hun behoeften van vandaag, maar biedt ook de veelzijdigheid om de hardware te hergebruiken als die eisen in de toekomst veranderen. Zo kan een compute-node voor Hadoop bijvoorbeeld later omgezet worden in een Teradata Database. Dit biedt de ultieme flexibiliteit en het beschermt de investeringen van klanten, ondanks dat IntelliBase is ontworpen als een betaalbaar commodity-alternatief. Belangrijke kenmerken van IntelliBase zijn: meerdere technologieën verpakt in een enkele kast, complete single-vendor ondersteuning voor Teradata Database, Aster Analytics en Hadoop, ondersteuning voor Teradata ecosysteem-applicaties, waaronder QueryGrid, Unity, Data Mover, Ecosystem Manager, Viewpoint en Listener en bescherming van investeringen met hardware die kan worden heringedeeld met verschillende technologieën door software re-imaging.

Meer informatie: www.teradata.com