Intel start uitlevering Kaby Lake 7e generatie notebook processoren

Intel is begonnen met de uitlevering van de 7e generatie Kaby Lake processors voor notebooks. De desktop-versies zullen tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn.

Vanwege de beschikbaarheid van de nieuwe generatie hebben diverse notebook fabrikanten de prijzen voor hun bestaande – op Sky Lake gebaseerde – modellen verlaagd, zo weten bronnen uit de Taiwanese industrie te melden. Zo zouden de prijzen van sommige gaming notebooks met Sky Lake processoren en de laatste-generatie Nvidia GPU’s met rond 10 procent zijn gedaald.

Volume leveringen van de desktop versie Kaby Lake processoren starten eind dit jaar, en ook nieuwe moederborden met Z270 en H270 chips zouden eind dit jaar beschikbaar moeten zijn bij de diverse fabrikanten. Om ruimte te maken voor de nieuwe generatie desktop processoren heeft Intel de prijsstructuur van zijn serie 100 chipsets aangepast om zo de fabrikanten van moederborden te stimuleren om meer H110 chips in te kopen. 

Volgens de roadmap van Intel mogen we de 10nm notebook-cpu’s Cannon Lake en de 14nm desktop-cpu’s Coffee Lake in de tweede helft van 2017 verwachten. De nieuwe Ice Lake cpu’s worden in 2018 uitgebracht.

Meer informatie: www.intel.com