Insight Enterprises boekt prima resultaten in 2018

Insight Enterprises, een wereldwijd actieve IT-adviseur en dienstverlener op het gebied van hardware, software, cloud en services, heeft in 2018 een geconsolideerde netto-omzet van 7,1 miljard dollar gerealiseerd.

Dat is een jaar op jaar stijging van 6 procent, die onder meer het gevolg was van een sterke groei in diensten, waaronder de toename in de verkoop van cloud- en onderhoudsdiensten. De brutowinst steeg jaar op jaar met 8 procent, de winst uit operationele activiteiten groeide met 30 procent.

“We zijn blij om opnieuw een jaar met record resultaten te kunnen melden. Ons wereldwijde team levert voor de derde keer op rij een double digit groei. De kasstroom werd versneld, ons dienstenaanbod werd uitgebreid en strategische overnames werden geïntegreerd. Onze ‘go-to-market-strategy’, technisch talent en focus op operationele uitmuntendheid hebben onze financiële prestaties versneld en stellen ons in staat om in 2019 én daarna op de markt te concurreren,” aldus Ken Lamneck, President en Chief Executive Officer.

Frank Hoekstra, Vice President Insight Benelux: “In de Benelux regio hebben we, net als in de rest van Europa, een flinke eindsprint gemaakt, met ook hier een dubbelcijferige groei in het vierde kwartaal. Waar in eerdere jaren vooral over gesproken werd, hebben we in 2018 echt de verschuiving naar de cloud zien plaatsvinden. Dit heeft ons zeker geholpen om het aandeel dienstverlening van onze omzet verder te vergroten. Sinds januari 2018 is Caase.com volledig geïntegreerd in onze organisatie en zijn wij voor onze klanten in de Benelux nog beter herkenbaar als ‘The Intelligent Technology Solution Provider of Choice’.”

“Naast de mooie financiële resultaten die het wereldwijde team heeft gerealiseerd in 2018, door uitbreiding van diensten en strategische acquisities, is er ook voor Insight Nederland een solide basis gelegd voor 2019. De nadruk zal dit jaar nog meer komen te liggen op het positioneren van (managed) services en het begeleiden van onze klanten bij hun digitale transformatie,” voegde Rogier Stolk, Country Manager Insight Nederland, hier aan toe.

Meer informatie: nl.insight.com