Insight Enterprises neemt branchegenoot PCM over

Insight Enterprises heeft ruim 581 miljoen dollar neergeteld om zijn Amerikaanse branchegenoot PCM over te nemen. Het in het Californische El Segundo gevestigde PCM is een aanbieder van multi-vendor technologie en is actief in de sectoren MKB, Enterprise en de overheidsmarkt In de VS en het Verenigd Koninkrijk.

“In de afgelopen vijf jaar is onze onderneming veranderd van een wederverkoper met toegevoegde waarde tot een wereldwijd gerespecteerde leverancier van oplossingen met diepgaande expertise op verschillende technologische gebieden die onze klanten aanzienlijke waarde bieden. Samen met PCM zullen we nog beter gepositioneerd zijn om te profiteren van onze investeringen in oplossingen door de toevoeging van meer technische en verkoopbronnen en toegang tot duizenden nieuwe klanten, vooral in de midmarket en zakelijke klantensegmenten”, aldus Insight CEO Ken Lamneck.

De combinatie van de twee organisaties vergroot volgens Lamneck het bereik van Insight op de gebieden waar klanten de meeste hulp nodig hebben, namelijk hun bedrijven positioneren voor toekomstige groei, hun dataplatforms te transformeren en beveiligen, moderne en mobiele ervaringen voor hun personeel te creëren en de inkoop van technologie te optimaliseren. De gecombineerde organisatie zal in staat zijn om partners wereldwijd een nog sterker verkoopteam te bieden, met een grotere footprint in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk, aldus Lamneck.

Insight verwacht tegen het einde van 2021 jaarlijkse synergievoordelen ter waarde van rond 70 miljoen dollar te realiseren, waarvan meer dan de helft in de eerste anderhalf jaar door o.a. de consolidatie van IT- en leveringssystemen, vastgoed en operationele integratie.

Meer informatie: www.insight.com