Innovatie volop zichtbaar op ICTVakdag 2016

ICT’ers zijn constant op zoek naar innovatieve oplossingen en de nieuwste trends in technologie. Tijdens de ICTVakdag, afgelopen maandag in Jaarbeurs Utrecht, konden ze volop kennismaken met de nieuwste trends op het gebied van onder meer virtual reality, 3D-printing en cognitive computing.

Ruim tweeduizend bezoekers maakten maandag kennis met talrijke innovaties. Zo konden ze onder meer een gevechtsvliegtuig besturen in een virtuele flight simulator op de stand van ICT-dienstverlener Qubical en maakten ze bij ALSO kennis met de 3D-printers van Builder die de distributeur vanaf het derde kwartaal opneemt in het assortiment. Ook internetprovider Rout IT kondigde een innovatieve oplossing aan. Met zijn offerte-app hoeven er slechts acht stappen worden doorlopen om een offerte op maat op te stellen.

Voor ontwikkelingen op technologiegebied kon men ook terecht in de Security- en de Innovatie-zaal, waar Michael van der Vaart van ESET en Louis van den Dries van G DATA spraken over de Meldplicht Datalekken en Ronald Teijken van IBM een introductie gaf in cognitive computing. Antwoorden op juridische-, marketing- en verzekeringsvragen werden gegeven in het ICTWaarborg-adviescentrum. Zelfs voor kledingadvies waren experts van online retailer House of Einstein op ICTVakdag aanwezig. 

ICTWaarborg-deelnemers werden tijdens ICTVakdag extra in het zonnetje gezet. Voor hen was een VIP-lounge ingericht waar zij onder het genot van een cocktail konden netwerken. Ook HP beschikte over een VIP-zaal waar sprekers vertelden over mobility, de beste manieren om meer marge te behalen met HP en de managed print services die voor alle partners beschikbaar zijn.

In 2017 organiseert ICTWaarborg op maandag 8 mei 2017 de negende ICTVakdag, https://www.ictvakdag.nl/