Ingram Micro verbreedt wereldwijde cloudstrategie met CloudBlue-platform

Paul HermansSr. Sales Manager Cloud and Software Benelux Ingram Micro

Onlangs heeft distributeur Ingram Micro zijn cloudstrategie verbreed. Aan de bestaande Ingram Micro Cloud Marketplace is met CloudBlue een nieuwe cloudplatformdivisie toegevoegd. Deze divisie is speciaal gericht op het verkopen van het CloudBlue commerceplatform en bijbehorende diensten aan grotere serviceproviders, zoals MSP’s, telecombedrijven, grote VAR’s en andere distributeurs.

 

CloudBlue is het cloudcommerce- en XaaS-platform dat niet alleen de motor is van onze eigen Cloud Marketplace, maar ook van de cloudactiviteiten van enkele honderden grote serviceproviders zoals Sprint, CenturyLink, Cogeco, Telefonica, O2, Telenor, Telekom Austria, AmericaMovil, Cobweb, GTI en vele anderen”, legt Hermans uit. “Ingram Micro heeft al enkele jaren geïnvesteerd in CloudBlue en het platform verrijkt met de intellectuele eigendommen van diverse acquisities zoals die van Odin en Ensim. Een belangrijke drijfveer om CloudBlue verder te ontwikkelen zijn de nieuwe regels die Microsoft heeft opgesteld voor Tier1-partners, die onder meer inhouden dat je als Tier1-partner support moet kunnen leveren en een provisioningplatform moet hebben.”

De Ingram Micro Cloud Marketplace en CloudBlue: de ultieme one-stop shop “Partners hebben daarvoor nu twee mogelijkheden: terugvallen op de distributeur en inkopen via de Ingram Micro Cloud Marketplace, die overigens in het vierde kwartaal een geheel nieuwe look and feel krijgt. Straks is er nog maar één portal voor alles, waarin we met tegeltjes werken, wat overzichtelijker is en sneller werkt. Daarin zitten ook automatische koppelingen waarmee je met XML kunt koppelen naar je financiële systeem en die white-labelopties bieden. Deze mogelijkheden zijn kosteloos. En via de Cloud Marketplace heb je niet alleen toegang tot Microsoft, maar ook tot alle andere leveranciers die wij vertegenwoordigen. Maar er zijn ook veel partijen die er om verschillende redenen de voorkeur aan blijven geven om direct bij Microsoft in te kopen, vanwege de pricing of omdat de Cloud Marketplace toch niet kan bieden wat zij willen, zoals het integreren van hun eigen oplossingen. Daar hebben we sinds kort dus ons CloudBlue-portal voor. Met deze betaalde oplossing krijg je niet alleen de volledige functionaliteit van onze Cloud Marketplace, met alles erop en eraan, dus ook alle koppelingen met Microsoft, maar kun je je eigen marktplaats creëren waaraan je wél eigen diensten kunt koppelen. Zo wil een serviceprovider en Tier1-partner bijvoorbeeld sowieso CSP kunnen leveren, zoals Azure et cetera, maar via de portal kan hij tevens zijn eigen diensten beschikbaar stellen. Zo kun je met één portal je klanten een totaaloplossing aanbieden. Via het CloudBlue-portal wordt een bestelling die een eindgebruiker op de website plaatst, ook direct in het systeem van Microsoft gezet en meteen uitgeleverd naar die eindgebruiker. Daarmee wordt de volledige ordering geautomatiseerd.”

‘Collega-distributeurs maken gebruik van andere platforms, maar die bieden niet de automatiserings- graad zoals wij die hebben ontwikkeld’

Uitkomst voor Tier1-partners

Paul Hermans

Hermans: “Dat is een uitkomst voor de ruim 300 Tier1-partners die zelf geen portal hebben. Die kopen direct in bij Microsoft en werken nu met het bestaande bestelsysteem, maar daar zit geen automation bij en geen automatic billing. Bij ons CloudBlue-aanbod is dat wel allemaal inbegrepen en heb je een volautomatisch werkende oplossing. Ingram Micro is de enige partij die dit kan aanbieden. Collega-distributeurs maken gebruik van andere platforms, maar die bieden niet de automatiseringsgraad zoals wij die hebben ontwikkeld. Daarmee lopen we voorop in het tijdperk van de digitale werkplek, het thema van deze uitgave van ChannelConnect. Zo kun je bij ons via de Cloud Marketplace of CloudBlue voor je klant zijn ideale digitale werkplek samenstellen en uitrollen zonder allerlei moeilijk gedoe.”

Nieuwe versie IM Cloud Marketplace

“De Ingram Micro Cloud Marketplace heeft straks niet alleen een nieuwe look and feel, hij is ook beschikbaar op elk device, zoals je tablet of je telefoon. Alles is samengebracht in één portal, één venster. Tot dan toe hadden we drie vensters: een bestelportal, een reseller portal en een end-user portal. Nu kun je alles via één portal doen, dat je als reseller ook white-label aan je eindgebruikers beschikbaar kunt stellen, inclusief een directe koppeling via XML met je billingsysteem zoals een Exact of een AFAS. Daarnaast is het facturatiesysteem verbeterd, zodat je overzichtelijke geconsolideerde reports per user per maand krijgt, en hebben we diverse filteropties toegevoegd. Met al deze uitbreidingen en vernieuwingen spelen we duidelijk in op de trend in de markt, waarbij resellers steeds vaker kiezen voor de transformatie van leverancier van producten naar het ‘as-a-service’-model, dat maandelijks terugkerende revenuen oplevert en bovendien tijdwinst betekent. Die tijd kan de reseller inzetten voor het verdiepen van de branchekennis van zijn klanten en zo de extra toegevoegde waarde ontwikkelen waarmee hij klanten ook voor de langere termijn aan zich kan binden.”

Cloud Portfolio Ingram Micro Cloud Marketplace

In de Ingram Micro Cloud Marketplace zijn talloze oplossingen beschikbaar voor de diverse aspecten van automatisering:

Backup & Disaster recovery – Acronis Backup Cloud; Espresso gridpoint; Microsoft Azure; Sky Kick Cloud Backup

Business Applications – Adobe Creative Cloud; BitTitan MSPComplete; Corel; DocuSign; Eshgro; MS Dynamics 365; MS Enterprise Mobility + Security; MS Enterprise Mobility + Security Overheid; Microsoft 365; Office 365; Office 365 Overheid; MS Windows 10 Enterprise; Minds United JumpStart 365; New Day at Work Workspace 365; Parallels RAS

Cloud Enablement Services – Sky Kick Migratie en Management Communication & collaboration – Cloudx Services AS BizSkype; Dropbox Business; Nomadesk File Sharing

Industry Solutions – Oplossingen voor Overheden, Educatie, maar ook commerciële verticals zoals Manufacturing en Bouw

Security – Cisco Umbrella; dSecure; Cofense; Kaspersky Lab; McAfee; Spamina; Symantec; Veritas; YourSafetynet

Bovenvermeld aanbod is een momentopname; het portfolio wordt op regelmatige basis uitgebreid met nieuwe oplossingen.