Ingram Micro voegt Hardware-as-a-Service toe aan dienstverleningsportfolio

Ingram Micro Nederland biedt partners voortaan een nieuwe dienstverlening: Hardware-as-a-Service (HaaS). Met HaaS kan Ingram Micro zijn business partners toegang geven tot het aanschaffen van een complete werkplek via zeer kosteneffectieve financieringen. Door de uitbreiding van het portfolio met HaaS versterkt Ingram Micro het leiderschap op het gebied van ICT dienstverlening.

De nieuwe dienstverlening is multi-vendor waardoor er meer flexibiliteit ontstaat in de aangeboden oplossingen. HaaS is een financiële oplossing die het mogelijk maakt de investering die eindklanten dienen te doen voor de aanschaf van nieuwe ICT producten, voor een vast bedrag per maand te financieren. Deze oplossing biedt legio voordelen voor de partner en eindgebruiker. Dankzij de maandelijkse betaling heeft de eindklant de mogelijkheid om behalve hardware, ook software, accessoires en support toe te voegen aan de oplossing. Een contract loopt 24 of 36 maanden, na afloop van het contract heeft de partner een nieuwe verkoopkans. De eindklant heeft namelijk de keuze om het contract te verlengen, de hardware te kopen of te vervangen voor de nieuwste technologie. Het is een snel en eenvoudig proces waar de eindklant zelf geen investeringen vooraf hoeft te doen, en geeft hem een duidelijk en voorspelbaar inzicht in zijn budget.

Daarnaast biedt het veel kansen voor de partners van Ingram Micro. Binnen enkele dagen na levering van de hardware aan de eindklant ontvangt de partner het volledige bedrag. Hierdoor loopt de partner geen enkel financieel risico en versterkt het zelfs de liquiditeitspositie door de snelle betaling. Door de lage vaste maandbedragen zal de eindklant sneller kiezen voor extra accessoires of diensten waardoor de partner meer marge kan maken. Het belangrijkste is dat deze oplossing een langdurige klantrelatie versterkt omdat de partner precies weet wanneer de eindklant toe is aan vernieuwing.

haas
Eric Segers

“Wij zijn verheugd over het feit dat wij Hardware-as-a-Service hebben kunnen toevoegen aan ons portfolio,” zegt Eric Segers, Vice President Benelux bij Ingram Micro. “Met HaaS voldoen we aan de vraag van onze partners omdat de lage maandbedragen, in plaats van een eenmalige aanschafprijs, het MKB in staat stelt hun IT-omgeving beter en effectiever te beheren. Dankzij HaaS profiteren eindklanten voor een vast maandelijks bedrag van een complete hardware, software en services pakket. Hiermee spelen we in op de nieuwste trends op gebied van ICT en het flexibel consumeren van ICT-diensten.”

Meer informatie: www.ingrammicro.nl