Infotheek neemt IT-dienstverlener Scholten Awater over

Het Leidse IT-bedrijf Infotheek Group neemt de Nederlandse branchegenoot Scholten Awater uit Nijmegen over. Na de overname ontstaat een Europees IT-bedrijf met een omzet van bijna 600 miljoen euro en ruim 800 medewerkers in 14 landen. De Autoriteit Consument & Markt moet nog wel akkoord gaan met de overname.

Infotheek neemt alle aandelen over van Saphin Investment Group, de aandeelhouder van Scholten Awater. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De overname steunt op drie belangrijke pijlers: kennisdeling, vergroting van het portfolio en schaalvoordelen op het gebied van gedane en toekomstige investeringen.

scholten awater

Voor beide organisaties betekent de overname een mogelijkheid om verder te groeien en zich te ontwikkelen tot een sterke Europese uitdager die de hele markt kan bedienen: zowel het grootzakelijke en het publieke domein, als het kleinzakelijke segment en de consument. Infotheek Group heeft na de overname alle expertises onder één dak. “In Scholten Awater hebben wij een zeer ondernemende en professionele collega gevonden”, zegt Jordy Kool, CEO van Infotheek Group. “We delen een ambitieuze visie en we zijn ervan overtuigd dat het samengaan van Scholten Awater en Infotheek Group grote voordelen zal bieden voor onze klanten, partners en medewerkers.”

 

Luuk Slaats

Luuk Slaats, commercieel directeur van Scholten Awater,voegt eraan toe: “Scholten Awater is marktleider in Nederland en van oudsher zeer sterk in het grootzakelijke en publieke domein, waarbij wij een zeer duidelijke kwalitatieve positionering hebben over vrijwel alle IT-vraagstukken. Door deze overname kunnen wij onze groeiambities en bijbehorende investeringsbereidheid verder vormgeven. We hebben er alle vertrouwen in dat wij de Nederlandse organisaties in dit segment nog beter en completer van dienst kunnen zijn.”

Meer informatie: www.infotheek.com