Infotheek Group benoemt Brian Speelman tot Chief Digital Officer

Brian Speelman is benoemd tot Chief Digital Officer van Infotheek Group en treedt daarmee toe tot de directie. De voormalig directeur en oprichter van e-commerceplatform Centralpoint.nl gaat de digitalisering van Infotheek Group op zich nemen en rapporteren aan de CEO.

De ambitie voor alle Infotheek Group-labels is dat minimaal twee derde van de orderstroom digitaal gaat worden. De kennis en ervaring van Centralpoint.nl, inmiddels onderdeel van Infotheek Group, is van essentiële waarde voor het digitaliseringsproces.

Brian Speelman

Speelman legt uit: “Het product- en dienstenaanbod dat we nu vanuit zowel de end-user-divisie in de Benelux, als ook de distributiedivisie in Europa leveren, willen we digitaal maken. Ongeacht of het gaat om het opkopen van IT-producten middels een trade-in portal, het verhuren via een rent portal of het aanbieden van nieuwe, EOL- of refurbished IT-apparatuur via een geavanceerde webshop.”

“Het doel voor 2018 is dan ook de transitie te maken van een analoog naar een digitaal bedrijf”, aldus Speelman. “En daar bedoel ik mee dat het enige dat we nog maar handmatig gaan doen, het voorbereiden van orders is, zoals het inpakken en refurbishen. Het bestellen van producten, koppelingen met ERP-systemen, facturen, pakbonverwerking en serienummerregistratie moeten straks allemaal gedigitaliseerd zijn. Eén van de belangrijkste prioriteiten voor 2018 is het verbeteren van de internationale webshop voor de distributiedivisie.”

Meer informatie: www.infotheekgroup.com