Infotheek benoemd als HP DaaS partner

IT-bedrijf Infotheek Group is benoemd tot HP Partner voor HP’s Device-as-a-service specialisatie programma (HP DaaS). Bedrijven krijgen met DaaS tegen een vaste maandelijkse vergoeding de beschikking over de nieuwste zakelijke hardware, software en diensten van HP.

Om up-to-date te blijven kan bijvoorbeeld worden vastgelegd dat alle apparatuur elke paar jaar vervangen door de laatste modellen. De dienst van HP speelt in op de groeiende vraag van bedrijven naar meer flexibiliteit, de mogelijkheid om te innoveren zonder hoge investeringen en het uitbesteden van de support en dienstverlening rondom het hardware-park. De service omvat zowel de computers, accessoires en services zoals wifi, beveiliging, clouddiensten, reparaties en vervangend apparatuur.

Infotheek biedt bedrijven die op HP DaaS overstappen aan om alle oude apparatuur tegen marktconforme prijzen over te nemen, ongeacht de leeftijd van de apparaten en de staat waarin deze verkeren. Daarbij kan onder andere gekozen worden voor een overgangstermijn waarbij de ‘teruggekochte’ hardware tijdelijk nog bij de klant kan blijven staan, terwijl deze de transitie maakt naar HP DaaS. Infotheek Group zorgt er voor dat de overjarige apparatuur na een grondige revisie een nieuw leven krijgt.

Door de samenwerking met HP kan Infotheek Group een nog grotere rol spelen bij de verdere inburgering van de circulaire economie. Het bedrijf uit Leiden is in Europa leidend op het gebied van gebruikte en ‘refurbished’ hardware en zag de omzet vorig jaar met 11 procent stijgen ten opzichte van 2015. Vooral de verkoop van gebruikte hardware als pc’s, notebooks en schermen zit flink in de lift. Met de samenwerking met HP DaaS verwacht Infotheek deze stijging opnieuw een boost te geven.

Meer informatie: www.infotheek.com