IGEL Technology integreert VMware® Blast Extreme Protocol in software-defined thin en zero clients

IGEL Technology, ontwikkelaar van software voor werkplekbeheer, softwarematige thin clients en thin en zero client-oplossingen, heeft het VMware Blast Extreme Protocol in zijn aanbod geïntegreerd. Het VMware Blast Extreme Protocol, onderdeel van VMware Horizon 7, vertegenwoordigt de nieuwe generatie van VMware’s displayprotocol die gebruikmaakt van de H.264-videocompressiestandaard die eindgebruikers toegang geven tot hun centraal gehoste desktops en applicaties en hen ook de mogelijkheid biedt om een onbeperkt aantal desktops en mobiele apparaten te gebruiken.

Onderstaande functionaliteiten zijn nu beschikbaar voor alle VMware-gecertificeerde endpoint-oplossingen van IGEL: 

– ondersteuning van server-based hardware-acceleratie via NVIDIA GRID M6, M10 en M60 grafische kaarten; AMD FirePro S4000X, S7000, S9000, S9050 en W7000; Intel HD Graphics P4700 en Iris Pro Graphics P630
– edpoint-hardware-based acceleratie voor apparaten die H.264 ondersteunen
– losless-codecs die compressie en decompressie zonder kwaliteitsverlies mogelijk maken
– ondersteuning van virtuele kanalen

IGEL’s hele productfamilie kan worden beheerd met de toonaangevende IGEL Universal Management Suite (UMS), die is ontwikkeld om IT-organisaties efficiënter en kosteneffectiever op afstand hun werkplekomgevingen te laten bestieren.
Met de integratie van het VMware Blast Extreme Protocol kunnen IT-organisaties nu gebruikmaken van de UMS om snel te schakelen tussen displaymethodes – waaronder standaardprotocollen als Microsoft Remote Desktop Protocol (RDP) en Teradici PCoIP – en deze wijzigingen door te voeren voor het hele netwerk van thin clients, een groep thin clients of een specifieke endpoint. De UMS stelt IT-organisaties verder in staat om, indien nodig, endpoint-devices toe te voegen en te verwijderen en soft- en hardware-upgrades uit te voeren.

Meer informatie: www.igel.com