Copaco: ‘The Next Era’ belicht trends van morgen

Op dinsdag 14 november organiseert distributeur Copaco voor de vierde keer het kennis- en partnerevent voor het Nederlandse ICT-kanaal. Onder het thema ‘The Next Era’ informeren diverse sprekers van en namens Copaco de bezoekers over de manier waarop de distributeur inspeelt op de trends van vandaag en de ontwikkelingen van morgen.

Copaco kennis- en partnerevenement op 14 november 2017Tijdens het evenement staan ontwikkelingen centraal waarbij alles en iedereen met elkaar is verbonden, die de manier waarop we leven en werken verandert en die maken dat nieuwe inzichten, ideeën, initiatieven en samenwerkingsmogelijkheden binnen handbereik liggen. Slimme oplossingen dus die bedrijven helpen naar hun volgende tijdperk.

Cloud-plein

Vanzelfsprekend is er tijdens het event veel aandacht voor de ontwikkelingen in de cloud in het algemeen en binnen de 2tCloud-divisie van Copaco in het bijzonder. Een bezoek aan het Cloudplein belooft meer dan de moeite waard te worden voor zowel commerciële als technische medewerkers bij resellers.

Copaco, Next Era, Ruud Veltenaar
Ook is er op de beursvloer een Technical MeetUp en een Sales MeetUp ingericht met interessante 2tCloud-presentaties. De Technical MeetUp biedt resellers onder meer informatie over de verkoop van eigen diensten via het 2tCloud-platform, een technisch overzicht van the Hybrid Workspace, de dienst Disaster Recovery as a Service en updates en ontwikkelingen van het 2tCloud Support Center & Services en de 2tCloud roadmap.

Het programma van de Sales MeetUp bestaat uit een introductiesessie over 2tCloud, Connectivity@Copaco, Device & Cloud as a Service en de verkoopmogelijkheden van the Hybrid Workspace.

2tCloud team

Buiten alle presentaties om is er voldoende tijd om kennis te maken met het 2tCloud team. Niet alleen salesmensen, maar ook de CTO, de service delivery manager en engineers van dit onderdeel van Copaco zullen aanwezig zijn. Naast het team presenteren zich ook vele 2tCloud service providers, zoals Nomadesk, New Day at Work, Acronis, Veeam, Microsoft en IBM. Zoals het er naar uit ziet, zal Copaco in Barneveld bovendien enkele primeurs en nieuwtjes aankondigen.

Breakout-sessies

Naast de presentaties op de beursvloer kent het dagprogramma ook diverse interessante breakout-sessies waarover hieronder wat meer informatie.

Copaco, Next Era, Frank Lammers Hikvision gaat met key cccountmanager Rolf van den Hoek dieper in op de talrijke kansen die de groeiende markt voor resellers van videosurveillance de komende jaren biedt. Door de omschakeling van analoge naar digitale technologie worden beveiligingscamera’s onderdeel van het bedrijfsnetwerk. Deze trend vraagt ook nieuwe vaardigheden van de channelpartners die de oplossingen installeren. Vaardigheden en kennis waarover resellers al beschikken, in tegenstelling tot de traditionele installatiebedrijven.

HPE geeft met een presentatie van Chief Technologist Manager Solutions & Technology Clemens Esser de bezoekers een kijkje achter de schermen van wat er allemaal bij Enablement van de digitale transformatie komt kijken. De wereld om ons heen verandert en wat betekent dat voor resellers als het gaat om Hybrid IT en Intelligent Edge? Esser neemt geïnteresseerde resellers aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden mee op deze boeiende reis.

Samsung focust in haar breakoutsessie op Samsung KNOX. Douwe Klomp, senior productmanager B2B Smartphones, Tablets, Knox MDM and wireless solutions, geeft geïnteresseerde bezoekers de allerlaatste ins-en outs op het gebied van beveiliging van smart- phones en tablets.

Dell EMC vaardigt Storage & Data Protection Marketing Director Dell EMC EMEA Robin Kuepers af naar het Copaco Event 2017. Hij leert resellers hoe zij met Dell EMC het maximale uit de digitale economie kunnen halen en door in te zetten op IT Transformation,
Workforce Transformation en Security Transformation hun kansen kunnen verzilveren. Van digitale transformatie naar digitaal leiderschap.

Copaco, Next Era, Sofie van der EnkAls het aan Microsoft ligt, wordt Nederland het icoon van de digitale transformatie. National Technology Officer Hans Bos belicht de vele kansen die de digitale transformatie organisaties van iedere omvang biedt. Microsoft heeft de technologie en mogelijkheden in huis om dit proces te ondersteunen én te versnellen. Willen organisaties in deze veranderende wereld bestaansrecht houden, dan moeten zij op zoek naar nieuwe businessmodellen.

In de sessie van IBM Software belicht Cloud en Cognitive Market Leader IBM Benelux Michel Splint de impact van cloud en Artificial Intelligence (AI) op onze maatschappij. We leven in een gouden eeuw van technologische applicaties, van zelfrijdende auto’s tot geconnecteerde afvalbakken. Mensen hebben een idee en ontwikkelen een slimme toepassing. Alle technologische bouwstenen zitten in de cloud. Met een welgemikte AI API in een toepassing kijkt een machine of app naar data, begrijpt de data, beredeneert de data en leert van de data. Zo maken we de wereld slimmer.

Zo toont IBM op de beursvloer van het Copaco event ook een BMW i8 hybride sportauto die met de eigen Watson AI-technologie is aangepast om voor toekomstige bestuurders de rijervaring te kunnen personaliseren en intuïtievere ondersteuningssytemen te ontwikkelen.

Copaco, Next Era, Victor Mids
Tot slot programmeert Copaco Services business unit director Services Sven Eijck voor een breakout-sessie met als titel ‘Digitale transformatie is de sleutel tot een succesvolle samenwerking.’ Hij gaat nader in op de visie van Copaco Services op de digitale transformatie en hoe de distributeur resellers hierbij kan ondersteunen met innovatieve services. Aan de hand van een praktijkcase worden de verschillende mogelijkheden van Copaco Services besproken. «

Een reden te meer om u op www.copaco-event.com snel aan te melden en nadere informatie over het event te blijven volgen.


Volledig programma Copaco-event 2017 ‘The Next Era’

9.30 – 10.30 Ontvangst
10.30 – 10.45 Welkomstwoord door Iwan Kuijpers (CEO Copaco) samen met dagvoorzitster Sofie van der Enk
10.45 – 11.15 Plenaire sessie door Harold Bax (Business Director Copaco)
11.15 – 12.00 Plenaire sessie door Ruud Veltenaar – Toekomst van ICT en robotisering
12.00 – 14.00 Lunch
14.00 – 16.00 Breakout-sessies
16.15 – 16.45 Uitreiking Copaco Innovation Award door Frank Lammers
16.50 – 17.15 Victor Mids met afsluitende act
17.15 – 19.00 Borrel met muziek

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 7-2017]

Lees het artikel hier in PDF