Iconische Parijse bankjes voorzien van IoT-sensoren

De iconische bankjes in de parken van Parijs krijgen er een functie bij. Ongeveer drieduizend bankjes worden voorzien van Internet of Things (IoT)-technologie. Daarmee gaan ze een rol spelen in Parijs als smart city. 

De originele bankjes werden in de negentiende eeuw ontworpen door de Franse architect Gabriel Davioud. Anno 2019 volstaat een bankje waar je slechts op kunt zitten niet meer. De ‘slimme’ bankjes krijgen sensoren voor het meten van onder meer temperatuur en luchtdruk, schrijft Tech Republic.

Het doel van de Franse hoofdstad is het in kaart brengen van zaken als verkeer, milieuverontreiniging en het gebruik van openbare ruimte. Aan de hand van deze informatie kunnen stadsplanners analyses maken. In de toekomst komt er een API waardoor ontwikkelaars naar eigen inzicht data kunnen combineren.

Het gaat om een cloudoplossing waardoor de kosten voor hardware relatief laag blijven. Door gebruik te maken van bijzonder zuinige batterijtechnologieën kan een sensor tot tien jaar  actief blijven. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van Bluetooth.