IBM werkt samen met Rittal voor gestandaardiseerde computerrruimten voor mkb

Onlangs lanceerde Rittal het infrastructuurplatform ‘Smart Package’ waarmee in mkb-omgevingen snel een computerruimte kan worden opgebouwd. Als partner van Rittal integreert IBM dit aanbod nu in haar gestandaardiseerde computerruimtesystemen, zoals het SMDC (Scalable Modular Data Center). Dit maakt het mogelijk om op korte termijn kosten complete computerruimten op te bouwen met een optimale prijs/prestatieverhouding.

Het Rittal Smart Package is een platform dat bestaat uit vooraf geconfigureerde componenten waarmee klanten snel een IT-omgeving kunnen opbouwen. Het platform bestaat uit TS IT-racks van Rittal en op de toepassing afgestemde modulen voor klimaat, energieverdeling, UPS, brandbeveiliging, monitoring en beveiliging tegen toegang door onbevoegden. De modulen zijn beschikbaar in verschillende vermogensklassen en kunnen snel tot een inzetbaar systeem worden gecombineerd. Hierdoor kunnen ondernemingen veel sneller een computerruimte opbouwen. Door de perfect op elkaar afgestemde modulen werkt de computerruimte met een optimale efficiëntie.

IBM integreert het infrastructuurplatform Smart Package tot gestandaardiseerde modulaire computerruimtesystemen, verkrijgbaar in de grootten S – XXL. Als hoofdaannemer adviseert, plant en realiseert IBM tot aan het complete systeem. Klanten ontvangen hierdoor een direct inzetbare en schaalbare IT-omgeving van één leverancier – gestandaardiseerd, tegen optimale kosten en toch afgestemd op de wensen van de klant.

IT snel en eenvoudig opbouwen
Het platform Smart Package is geschikt voor alle IT-omgevingen: het systeem kan bestaande computerruimten aanvullen of in mobiele containers worden geïnstalleerd. Het concept is ook ideaal voor ondernemingen die nieuwe of bestaande locaties snel en eenvoudig willen uitbreiden met een moderne IT-omgeving.

Het systeem kenmerkt zich o.a. door de hoge mate van schaalbaarheid en de redundantie. Het platform Smart Package start met twee TS IT-racks. Deze zijn voorzien van het op de CeBIT voor de allereerste keer getoonde nieuwe koelsysteem Liquid CooledRack Unit DX (LCU). De verdamper van een inverter geregelde split-koelaggregaat wordt in het 19” rack gemonteerd en via koudemiddelleidingen aangesloten op een buiten geïnstalleerde condensing unit.

De klimatisering is uitgevoerd als 2N-redundant systeem: de twee LCU units hebben elk een vermogen van 3 kW. Klanten kunnen naar keuze het eveneens redundant uitgevoerde LCU-systeem met een vermogen van maximaal 6,5 kW per rack gebruiken. Het nieuwe assortiment is daardoor ideaal voor het opbouwen van kleine en middelgrote IT-omgevingen. Ook de volledige energieverdeling, vanaf de voeding via de UPS tot aan de PDU’s, is redundant uitgevoerd. Hierdoor is het volledige systeem zeer goed beschermd tegen stroomuitval.

De instapconfiguratie van het Smart Package bestaat uit de volgende componenten van Rittal: TS IT-racks, LCU units, stroomverdeling met PDU’s inclusief registratie van bedrijfsgegevens, monitoring via het CMC III-platform, brandbeveiliging met de DET-AC brandmeld- en blusinstallatie en twee UPS systemen van Rittal-partner ABB.

Het Smart Package-systeem kan in stappen van twee racks worden uitgebreid. Het concept biedt daarnaast tal van opties, bijvoorbeeld voor montage in een IT-veiligheidsruimte of in een container die overal kan worden geplaatst.

Meer informatie: www.ibm.com of www.rittal.de