IBM start nieuwe ontslagronde

Zoals al werd verwacht is IBM deze week begonnen met een nieuwe ronde van ontslagaanzeggingen. Daarbij worden ook medewerkers met een langjarige staat van dienst niet ontzien. De reorganisatie betreft de afdelingen Business Transformations Organization, Systems Group, Global Technology Services, Global Business Services, Technology Support Services, en Storage. Ook in Nederland gaan er mensen uit.

De ontslagen maken deel uit van de afgelopen januari ingezette reorganisatie, waarbij IBM zichzelf wil transformeren tot dé leverancier van diensten en oplossingen voor de cloud en kunstmatige (business) intelligentie.. 

“IBM is bezige met een rigoureuze transformatieslag om voorop te kunnen lopen in een nieuw tijdperk van cognitieve en cloud computing. Om dat doel te bereiken heeft IBM momenteel ruim 25.000 vacatures voor mensen met nieuwe vaardigheden die daarbij passen. Als we erin slagen om alle vacatures in te vullen is ons totale medewerkersbestand (380.000 per 1 januari van dit jaar) aan het eind van het jaar gelijk aan dat van eind 2015,” aldus Clint Roswell, directeur externe communicatie bij IBM tegenover The Register.

IBM realiseerde in 2015 een winst van 15,69 miljard dollar, 15 procent minder dan de 18,53 miljard dollar uit 2014.