IBM en VMware verstevigen partnership om Enterprise Hybrid Cloud adoptie te versnellen

IBM en VMware introduceerden vandaag op VMworld 2018 Europe nieuwe oplossingen om de hybrid cloud-adoptie door bedrijven helpen te versnellen. Deze aankondiging omvat een nieuw IBM Services-aanbod om te helpen bij het migreren en uitbreiden van bedrijfskritieke VMware-workloads naar de IBM Cloud en nieuwe integraties om bedrijven te helpen applicaties met Kubernetes en containers te moderniseren.

Tot op heden heeft het IBM- en VMware-partnerschap al meer dan 1.700 bedrijven geholpen met de implementatie van IBM Cloud voor VMware-oplossingen.

Onderzoek van Ovum laat zien dat 20 procent van de bedrijfsprocessen naar de cloud is verhuisd, terwijl 80 procent van de bedrijfskritieke workloads en gevoelige gegevens nog steeds on-premises draait vanwege de vereisten op het gebied van performance en regelgeving. Bedrijven hebben behoefte aan een open, hybrid cloudaanpak voor het ontwikkelen, uitvoeren en implementeren van applicaties in een multi-cloudomgeving. IBM en VMware leveren nieuwe oplossingen om bedrijven te helpen bij het versnellen van de acceptatie van hybrid cloud zonder de kosten en risico’s te lopen die normaalgesproken gepaard gaan met het opnieuw ontwerpen van applicaties, het opnieuw ontwerpen van applicaties en het herontwerpen van beveiligingsbeleid.

Zo maakt IBM een volledig geautomatiseerde, wereldwijd beschikbare cloudarchitectuur mogelijk voor bedrijfskritieke VMware-workloads om bedrijven te helpen downtime voor cloudapplicaties te voorkomen en failovers binnen een IBM Cloud-regio te automatiseren. Deze architectuur wordt beheerd door IBM Services en kan worden geïmplementeerd in de 18 beschikbaarheidzones van IBM Cloud in de Verenigde Staten, Europa en Azië-Pacific.

Mission-critical workloads zijn essentieel voor het voortbestaan van het bedrijf en zijn zo cruciaal dat uitvallen van invloed zijn op de merkintegriteit. De IBM-oplossing ondersteunt deze workloads met een gerichte totale beschikbaarheid van 99,99 procent, wat hoger is dan veel clients momenteel kunnen bereiken met on-premises omgevingen. De oplossing omvat de IBM Cloud-infrastructuur, door VMware software gedefinieerde datacenter-technologieën, Intel Optane DC SSD en IBM Services die verschillende bedrijfsbehoeften dekken, waaronder netwerken, storage, resiliency en andere tools die zijn gebouwd voor het monitoren en oplossen van problemen met cloudapplicaties.

Daarnaast kan IBM Cloud Private Hosted nu worden geïnstalleerd op VMware vCenter Server op IBM Cloud, waarmee het beheer en de orchestration van virtuele machines en containers binnen een gemeenschappelijk beveiligingsmodel en particulier netwerk mogelijk is. Met IBM Cloud Private Hosted op VMware vCenter Server kunnen clients stateless componenten van een gevirtualiseerde applicatie containeren terwijl stateful componenten zoals databases binnen de virtuele machine worden onderhouden. Het stelt klanten ook in staat applicaties te moderniseren met de IBM Cloud Private-dienstencatalogus, waaronder Blockchain-, AI- en evenementendiensten, en vele andere.

Ook is IBM Cloud voor VMware Solutions nu geïntegreerd met de IBM Cloud Kubernetes-service, die een volledig beheerde Kubernetes-omgeving biedt, zodat klanten zich kunnen concentreren op de ontwikkeling van toepassingen. Om een uniforme netwerkoplossing te bieden die IBM Cloud Private en de IBM Cloud Kubernetes-service overbrugt, breidt IBM het gebruik van virtuele cloudnetwerken uit met de adoptie van VMware NSX-T Data Center. Als basis voor een op software gebaseerde netwerkarchitectuur die services levert aan applicaties en data, waar deze zich ook bevinden, biedt NSX-T consistente netwerken en beveiliging voor alle implementatiemodellen, inclusief VM, gecontaineriseerd en bare metal. NSX-T is gevalideerd door IBM als een ondersteunde netwerkstack voor IBM Cloud Private.

Tenslotte hebben IBM en VMware ook aangekondigd dat VMware Watson zal gebruiken om verbeterde klantenservice te bieden via de ondersteuningsportal van MyVMware. In plaats van statische drop-downs, kunnen VMware-klanten nu gebruikmaken van Watson om snel en eenvoudig in natuurlijke taal met de portal te communiceren. Watson zal producttype en -versie detecteren, problemen analyseren en deze problemen afstemmen met een deskundige technicus voor een snellere oplossing en een betere klantenservice.

IBM en VMware blijven zich inzetten voor het leveren van nieuwe oplossingen en services om bedrijven te helpen hun cloud-reis vooruit te helpen. Vandaag bij VMworld 2018 Europe, hebben VMware CEO Pat Gelsinger en Arvind Krishna, Senior Vice President, Hybrid Cloud, op het podium de oprichting aangekondigd van een Joint Innovation Lab met toegewijde engineers die nog meer game-veranderende oplossingen en diensten zullen brengen.

Meer informatie: www.vmware.com