HPE ziet eindelijk weer bescheiden omzetgroei

    In het tweede kwartaal van fiscaal 2016 groeide de omzet van HPE voor het eerst in vijf jaar weer in vergelijking met de voorliggende jaren. De omzet kwam uit op 12,7 miljard dollar, 1 procent meer (en 5 procent meer op basis van constante valute) dan in het vergelijkbare kwartaal in fiscaal 2015. De winst per aandeel bedroeg 18 dollacent, 2 dollarcent meer dan in het voorgaande jaar.

    HPE maakte tevens bekend dat het zijn Enterprise Services business belastingvrij afsplitst en fuseert met dienstverlener CSC, waardoor één van de grootste wereldwijd actieve IT servicebedrijven ontstaat.

    In het verslagkwartaal was de omzet van de Enterprise Group 7,0 miljard dollar, 7 procent meer dan in Q2/FY2015. De omzet in servers steeg eveneens met 7 procent, storage pluste 2 procent, terwijl de omzet in networking met 57 toenam. Technology Services moest 6 procent omzet inleveren.

    De omzet van Enterprise Services kwam uit op 4,7 miljard dollar, 2 procent minder dan vorig boekjaar. De omzet in Infrastructure Technology Outsourcing daalde met 1 procent en de inkomsten van uit Application and Business Services gingen 3 procent naar beneden. Grootste daler was Software, dat met 774 miljoen dollar 13 procent omlaag ging. De licentieomzet kromp met 12 procent, de supportomzet met 16 procent. Financial Services boekte een omzet van 788 miljoen dollar, een min van 2 procent.

    Voor het derde kwartaal mikt HPE op een winst per aandeel (GAAP) van 42 tot 46 dollarcent. Voor het volledige boekjaar moet dat uitkomen op 1,68 tot 1,78 dollar.