HPE wil slimme fabrieken impuls geven

Hewlett Packard Enterprise (HPE) wil de overgang naar slimme fabricageprocessen een impuls geven met de introductie van het Express App Platform – Manufacturing. Het platform moet het makkelijk maken om applicaties in fabrieken te gebruiken. Het is in staat oude, bestaande applicaties samen te laten werken met ‘smart-factory’ applicaties.

Het gaat om een on-premise-oplossing. Wel is Cloud28+ geïntegreerd, een verzamelplatform voor cloudapplicaties. Door productieprocessen te digitaliseren verwacht HPE besparingen op operationele kosten, meer flexibiliteit en nieuwe inkomstenstromen. Traditionele fabrieksprocessen zijn moeilijk te moderniseren, terwijl cloudapplicaties tot problemen kunnen leiden bij databescherming, kosten en latency. HPE denkt daar een oplossing voor te hebben. Door nieuwe en oude applicaties onder te brengen in een platform maakt HPE het makkelijker om over te stappen naar slimme fabricage, waarbij er minder verschillende hosting nodig is voor legacy en op maat gemaakte applicaties.

Het Express App Platform – Manufacturing is ontwikkeld om applicaties te hosten in fabrieken. Voorbeelden zijn IoT-applicaties en Manufacturing Operations Management (MOM). Zo is het mogelijk om data uit sensoren te gebruiken voor automatisering van productieprocessen. Het platform kan gebruikt worden in combinatie met HPE Edgeline IoT Systems. Deze systemen verwerven, analyseren en beheren data uit sensoren realtime en dichtbij de productielijnen. Dat moet volgens HPE snellere inzichten en meer flexibiliteit opleveren.