HPE verkoopt merendeel softwaretak aan Micro Focus

HPE verzelfstandigt het merendeel van zijn softwaredivisie in een fusie met de Amerikaanse softwaremaker Micro Focus in een transactie die een waarde van rond 8,8 miljard dollar heeft. De combinatie van HPE’s software voor Application Delivery Management, Big Data, Enterprise Security, Information Management & Governance en IT Operations Management, en het daaraan grotendeels complementaire portfolio van Micro Focus vormen samen één van de grootste softwarebedrijven ter wereld.

Dankzij deze strategische zet kan HPE zich volledig richten op de doelstelling om de grootste leverancier van hybride IT oplossingen te worden, gebaseerd op de veilige, next-generation software-defined infrastructuur waarop de datacenters van vandaag al draaien, die een brug vormt naar de multi-cloud omgevingen van morgen en uiteindelijk zorgt voor de ‘intelligent edge’ die de ruggengraat vormt voor de campus-, branch- en IoT applicaties in de komende decennia.

Daarnaast maakten HPE en Micro Focus plannen bekend voor een commercieel partnership met SUSE, dat dan HPE’s preferred Linux partner wordt en waarin HPE’s Helion OpenStack en Stackato oplossingen wordt gecombineerd met de expertise van SUSE op het gebied van OpenStack, waarmee HPE zijn klanten kan voorzien van best-in-class enterprise-grade hybrid cloud oplossingen. Het ‘nieuwe Micro Focus’ zal goed zijn voor een jaaromzet van 4,5 miljard dollar en zal worden geleid door de huidige ceo van Micro Focus, Kevin Loosemore.

Het ‘nieuwe HPE’ wordt een bedrijf met een jaaromzet van rond 28 miljard dollar en heeft ruim voldoende schaalgrootte, een uitgebreid producten- en dienstenportfolio en een wereldwijd operationeel bereik om te kunnen blijven voldoen aan de wensen en eisen van klanten en channelpartners. Het aanbod wordt gecomplementeerd door HPE’s Technology Services, die klanten ondersteunen bij de transformatie van hun IT omgeving. Bij Technology Services werken rond 22.000 experts in diverse disciplines.

De transactie moet in de tweede helft van boekjaar 2017 worden afgerond.

Meer informatie: www.hpe.com