HP verbetert groeiend HP Helion portfolio

HP heeft updates uitgebracht voor HP Helion OpenStack en het HP Helion Development Platform. Bovendien zijn er verbeteringen aangebracht in HP Helion Eucalyptus, de open source oplossing voor het bouwen van AWS compatible private clouds. HP investeert in drie van de snelst groeiende cloud innovatie-ecosystemen: OpenStack, Cloud Foundry gebaseerde technologieën en Amazon Web Services (AWS).

HP Helion Eucalyptus 4.1 is de eerste Eucalyptus product release onder de merknaam Helion sinds de overname van het bedrijf in september 2014. Updates voor HP Helion Eucalyptus 4.1 zijn onder andere: AWS Cloud Formation compatible service, Applicatie deployment templates die service delivery stroomlijnen en fouten bij complexe configuraties reduceren, en HP Helion Eucalyptus Cloud Manager.

De toevoeging van Eucalyptus aan het HP Helion portfolio geeft klanten de flexibiliteit om bestaande AWS workloads op private of managed cloudomgevingen te implementeren. Hiermee komt het tegemoet aan de vraag naar kosteneffectieve alternatieven voor de publieke cloud vendor lock-in. HP Helion Eucalyptus is beschikbaar als een private, managed of hybrid cloud oplossing en voldoet zo aan een breed scala aan klantbehoeften.

HP Helion OpenStack 1.1 zorgt voor een verlaging van de risico’s en verbetering van de agility met een open, flexibel, enterprisewaardig hybride cloudplatform. HP Helion OpenStack biedt een open, uitbreidbare en zeer veerkrachtig enterprisewaardig cloudplatform gebaseerd op het toonaangevende open source cloud computingplatform OpenStack. HP Helion OpenStack is ook de basis infrastructuur voor het HP Helion Development Platform.

Verbeteringen in de HP Helion OpenStack 1.1 release zijn onder meer Security automation en configuratieverbeteringen, een breder scala aan implementatiemogelijkheden, verbeterde software defined grootschalige opslagmogelijkheden en verbeterd lifecyclebeheer.

Het HP Helion Development Platform 1.1 is onder meer verbeterd door eEenvoudiger beheer voor IT professionals, verbeterd user management, verbeteringen voor logging, inclusief meer betrouwbare en efficiënte log streaming met behulp van WebSocket en loggen van container creation failures, extra dashboards met informatie over quotagebruik en beschikbare patches en rollback & versiebeheer.

Meer informatie: www.hp.com/helion