HP Sure View technologie voorkomt ‘visueel hacken’ van gegevens

HP Inc. brengt als eerste fabrikant laptops op de markt waarvan de schermen voorzien zijn van een elektronisch privacy filter. De technologie, HP Sure View, is beschikbaar voor klanten van de nieuwe HP EliteBook 1040 en HP EliteBook 840. Met slechts één druk op de knop worden visuele hackers buitenspel gezet. Hierdoor hoeven gebruikers niet langer bang te zijn dat gevoelige informatie wordt afgekeken en in verkeerde handen valt.

Visual hackers zijn criminelen die ongemerkt naar het computerscherm van hun slachtoffers gluren en zichzelf verrijken met vertrouwelijke informatie. De toevoeging van HP Sure View aan de Security Solutions op EliteBooks geeft klanten een (nog) veiliger gevoel.

HP Sure View is ontwikkeld met 3M privacy technologie. Daardoor is het niet langer nodig om extra privacy tools te installeren. Gebruikers schakelen met de f2-toets direct naar privacy-modus, die tot 95 procent zichtbaar licht reduceert als je niet recht voor het scherm zit. Dit maakt het voor gluurgrage types vrijwel onmogelijk om informatie af te kijken.

Visual hacking vormt een grote bedreiging voor gevoelige informatie van organisaties. Recent onderzoek, uitgevoerd door het Ponemon Institute en 3M, laat zien dat in negen van de tien gevallen illegale spiekacties slagen. Ook toonde de studie aan dat visual hackers zich per spiekpoging ongeveer vier stukken privé-informatie buitmaken. Daarnaast beïnvloedt visual hacking de productiviteit van medewerkers omdat 60 procent hun werk meeneemt naar plekken buiten het kantoor. Uit een vergelijkbaar onderzoek van het Ponemon Institute en 3M bleek dat medewerkers, die vanuit privacy overwegingen visuele maatregelen nemen, tot wel twee keer zo productief zijn als collega’s die dat niet doen en zich in dezelfde ruimte bevinden.

HP Sure View geeft gebruikers het vertrouwen om vanaf elke locatie prettig te werken, zonder angst dat belangrijke bedrijfsgegevens worden blootgesteld aan omstanders. En doordat deze technologie vooraf is ingebouwd, is het in overeenstemming met wet- en regelgeving. Dit biedt met name uitkomst voor organisaties uit de publieke en financiële sector, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg.

HP Sure View is vanaf september als optie verkrijgbaar op de EliteBook 840 en EliteBook 1040 full HD.

Meer informatie: www.hp.nl