HP roept notebook-accu’s terug

HP is wereldwijd een vrijwillige terugroepactie gestart voor bepaalde notebook accu’s. De defecte accu’s zijn tussen maart 2013 en augustus 2015 geleverd bij bepaalde HP-, Compaq-, HP ProBook-, HP ENVY-, Compaq Presario- en HP Pavilion-notebooks, en/of verkocht als optie of als reserve, of geleverd als vervanging via HP support. Sommige accu’s kunnen oververhit raken en leveren dan brandgevaar op.

Omdat de accu’s brandgevaar kunnen opleveren, is het uiterst belangrijk dat klanten controleren welke accu(s) ze hebben en het gebruik van de mogelijk defecte accu’s onmiddellijk staken. Klanten kunnen de accu verwijderen en hun notebook blijven gebruiken terwijl deze is aangesloten op een externe stroombron.

De voornaamste zorg van HP is uiteraard de veiligheid van haar klanten. HP maakt proactief melding bij klanten en biedt een gratis vervangende accu aan voor defecte exemplaren. Voor klanten die 10 of meer mogelijk defecte accu’s hebben heeft HP een procedure ontwikkeld om te helpen bij het validatie- en bestelproces.

Klik hier voor de speciale actiepagina.