HP Inc. neemt printerdivisie van Samsung Electronics over

HP Inc. neemt de printerdivisie van Samsung Electronics over voor een bedrag van 1,05 miljard dollar. Dankzij de overname kan HP zich nog sterker doen gelden in de – naar de mening van de fabrikant – ‘verouderde’ kopieermachine-industrie, waar talloze vervangingsonderdelen zorgen voor kostbare service- en onderhoudsbezoeken. HP doorbreekt dat patroon door de vervanging van deze copiers met superieure MFP-technologie.

Samsung beschikt over een uitgebreid portfolio A3 MFP’s die het werk van kopieermachines overnemen met de snelheid, kwaliteit en eenvoud van printers, waarbij de gebruiker zelf eenvoudig de nog maar zeven consumables kunnen vervangen.De samenvoeging van de Samsung printerlijnen, inclusief de mobile-first en cloud-first gebruikerservaring, met HP’s next-generation PageWide technologie zorgt voor een baanbrekend portfolio aan afdrukoplossingen met de beste machines uit de industrie, waarbij documenten en data optimaal beveiligd zijn.

De overname is de grootste printergelateerde acquisitie in de geschiedenis van HP en biedt kansen voor verdere penetratie in de copiermarkt, de versterking van het laserprinter portfolio dat in samenwerking met Canon is opgebouwd, en biedt talloze kansen voor vernieuwingen en innovaties.Daarnaast schept de uitgebreide printerdivisie nieuwe groeikansen en hogere omzetten voor channelpartners door het aanbieden van managed print services in de markt die steeds meer opschuift van een transactioneel naar een contractgebaseerd verkoopmodel.

In de deal brengt Samsung ook nog een portfolio van ruim 6.500 printergerelateerde patenten in, alsook een ervaren team van bijna 1.300 onderzoekers en technisch specialisten op het gebied van laserprinter technologie, beeldverwerkings electronica, verbruiksmaterialen accessoires zodat de continuïteit van de innovaties gewaarborgd blijft.

Met de overname van Samsung’s printerbusiness vergroot HP niet alleen haar kansen in de markt voor MFP’s, maar ook in de wereldwijde laserprintermarkt, waarvoor het al meer dan dertig jaar nauw samenwerkt met Canon. Naar verwachting zullen beide partners kunnen profiteren van de technologische en synergievoordelen die de overname met zich meebrengt.

Meer informatie: www.hp.com