HP Inc. lanceert VR-portfolio

HP deed gisteren enkele belangrijke aankondigingen op het gebied van virtual reality (VR), waaronder een uiteenzetting van de strategie voor de zakelijke toepassingen van VR. Hiermee positioneert het bedrijf zichzelf als een geschikte partner voor bedrijven die op zoek zijn naar concepten om werkprocessen te stroomlijnen, trainingen te verbeteren en een meeslepende klantervaring te realiseren.

Als onderdeel van deze strategie, onthult het bedrijf ’s werelds eerste zakelijke draagbare VR PC: de nieuwe HP Z VR Backpack. De PC is gebouwd om het potentieel van VR tot leven te wekken en is daarnaast de meest veilige, bestuurbare en draagbare VR PC die ooit gemaakt is.

virtual

De mogelijkheden voor zakelijk gebruik van VR zijn eindeloos voor bedrijven die actief zijn op het gebied van productdesign, architectuur, gezondheidszorg, first responder training, auto-industrie en entertainment. Opkomende technologieën zoals VR creëren waanzinnige ervaringen voor klanten – van het vernieuwen van winkelervaringen in autoshowrooms tot de manier waarop ziekenhuizen personeel trainen.

HP investeert in meeslepende virtual en augmented reality-technologieën om klanten en partners ultieme handvatten te geven voor commercieel gebruik van VR. Deze inspanning verstevigt HP’s langetermijninzet op het gebied van VR en helpt klanten VR te gebruiken om hun organisaties te doen herleven. Dertien immersion centers openen later dit jaar in Palo Alto, Houston, Boise, Fort Collins, Stockholm, Londen, Parijs, Barcelona, Boeblingen, Peking, Sydney, Tokio en Singapore, en zijn gemaakt om klanten een meeslepende ervaring te geven met HP VR-technologie, en hen te leren hoe de VR in hun bedrijven toegepast kan worden, bijvoorbeeld om werkprocessen te stroomlijnen.

Meer informatie: www.hp.com