HP Inc. lanceert nieuwe desktops voor consumenten en bedrijven

HP heeft een nieuwe zakelijke desktop op de markt gebracht: de HP Elite Slice. De HP Elite Slice is een supercompacte stijlvolle zakelijke pc die vrijwel draadloos werkt. Tegelijkertijd introduceerde de fabrikant ook de HP Pavilion Wave, een desktop voor privégebruik, die ontworpen is in de vorm van een speaker.

HP Elite Slice
De kleinste desktop van HP, de HP Elite Slice, is een desktop gebouwd voor communicatie en samenwerking. Het is de eerste commerciële desktop met cable-less connectiviteit en stelt gebruikers in staat om zelf de desktop van hun keuze te bouwen. Het compacte formaat van de HP Elite Slice zorgt ervoor dat er in kantoorruimtes aanzienlijk op ruimte bespaard kan worden. Veelzijdigheid, prestaties en security komen samen in de nieuwe HP Elite Slice en dragen bij aan een hogere productiviteit en betere samenwerking tussen medewerkers.

Het ultra kleine, maar zeer krachtige device heeft een afmeting van 16.51cm x 3.5cm x 16.51cm en weegt slechts 1.04kg. Het cable-less design zorgt voor een strakke en opgeruimde werkomgeving omdat de monitor en computer niet langer gevoed worden door aparte kabels. Dit is de eerste commerciële desktop die zijn stroom krijgt via een computerscherm. Hiervoor heeft de desktop één USB 3.1 Type-C-kabel nodig en een display die beschikt over USB Type-C-compatibiliteit, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Quad HD HP EliteDisplay S240uj-monitor die is uitgerust met geïntegreerd draadloos opladen en USB Type-C.

De HP Elite Slice is erg veelzijdig dankzij diverse uitbreidingsmogelijkheden. Klanten hebben de keuze uit diverse covers en kunnen het device op elk moment naar wens uitbreiden met extra componenten en opties:
• HP Collaboration Cover: verandert de desktop in een gebruiksvriendelijke Microsoft Skype for Business-telefoon(10) en beschikt over aanraakgevoelige toetsen
• HP Wireless Charging Cover: draadloos opladen start automatisch na contact en zorgt dat voedingskabels niet langer nodig zijn. Hierdoor zijn mobiele telefoons en andere apparatuur opgeladen en klaar voor gebruik. Verwacht wordt dat Wireless Charging Cover in de eerste helft van 2017 beschikbaar is en fabrieksconfiguratie nodig heeft.
• HP Audio Module: gesprekstuning maakt de geluidskwaliteit tijdens telefoongesprekken en virtuele meetings kristalhelder dankzij audio getuned door Bang & Olufsen, 360-degree-speakerontwerp, dual microphones met een bereik van vijf meter en HP Noise Cancellation software.
• HP ODD Module: voor snelle en makkelijke back-ups of om bestanden te archiveren. Ook is hiermee toegang mogelijk tot legacy content op cd’s en dvd’s.

Andere functies zijn:
• Een optionele vingerafdruksensor voor extra beveiliging en eenvoudige persoonsherkenning
• HP Sure Start with Dynamic Protection. Dit is de eerste self-healing beveiliging op BIOS niveau
• Tot maximaal een 6e generatie Intel Core i7 35-watt-processors voor hoge prestaties
• De unieke 360-graden dual fan pipe ring zorgt dat het krachtige device koel blijft
• Perifere ondersteuning voor meer productiviteit, inclusief één Ethernet-poort, een ingebouwde Wi-Fi module en antennes, één HDMI-poort en één DisplayPort om verschillende devices te voorzien van stroom.

Het HP Elite Slice portfolio biedt ook de HP Elite Slice voor Meeting Rooms, de eerste pc voor meetings met een one-touch meeting start. De technologie met geïntegreerde audio en volledige desktop-functionaliteit helpt gebruikers hun meetings te optimaliseren. HP Elite Slice voor Meeting Rooms combineert de HP Collaboration Cover, HP Audio Module en Intel Unite Software voor meer efficiency en een unieke Microsoft Skype for Business toepassing met haarscherp geluid. Voor een nóg intensere gebruikerservaring kan deze configuratie worden gecombineerd met de nieuwe HP LD5511 55-inch (139cm) Large Format Display, die beschikt over een 178 graden kijkhoek met een resolutie van 1920 x 1080. De hoge kwaliteit aan resolutie en scherpte is ideaal voor meetings tot 12 mensen.

HP Pavilion Wave
De HP Pavilion Wave is ontworpen voor entertainment en productiviteit. Het device combineert desktopkracht met een geweldige entertainmentervaring. Het nieuwe design van deze desktop is ontworpen zodat het in elk interieur past. Voor klanten die hun privé-computer willen vervangen, is de nieuwe HP Pavilion Wave een mooi, compact systeem dat is uitgerust met de kracht en snelheid van een normale desktop. Het is de eerste desktop die een volledig geïntegreerd audiosysteem met Cortana-ondersteuning heeft en daarnaast beschikt over een driehoekig uiterlijk. De case is aan de bovenkant voorzien van een parabolische reflector met een geïntegreerde speaker voor een optimale audiobeleving.

De HP Pavilion Wave is compact en ruimte-efficiënt dankzij het 360-graden-ontwerp. Bovendien is het device 85 procent kleiner dan traditionele tower-pc’s met een afmeting van 17.29cm x 16.81cm x 26.13cm. Het desktopdesign is uitgerust met een centraal audiosysteem en afgewerkt met premium materialen zoals geweven textiel dat zorgt voor een goede akoestiek. Een parabolische reflector aan de bovenzijde van de kast reflecteert het geluid uit de speakergrill in alle richtingen. Hierdoor fungeert de speaker ook als uitlaatklep voor warme lucht. De 360 Degree Multi-Directional Reflective Audio zorgt voor een haarscherp audioprofiel op elke frequentie. Ook is de speaker, die in het midden van het device is ingebouwd, getuned door B&O Play voor helder geluid en gedetailleerde midden, hoge en lage tonen.

Het driehoekige ontwerp is intern opgesplitst in drie ruimtes en biedt per eenheid plaats aan verschillende componenten: het moederbord zit in het eerste deel, de harde schijf in het tweede en de koeling in deel drie. Het koelsysteem is uitgerust met heat pipes waarmee de videokaart en het moederbord koel blijft. De warmte van de hardware wordt vervolgens uitgestoten aan de bovenzijde van de pc.

Andere functies zijn:
• Cortana-ondersteuning waarmee klanten via dual microphones handsfree gesproken commando’s kunnen versturen naar hun pc
• Aansluitmogelijkheden voor twee 4K-displays
• Perifere ondersteuning bestaande uit drie USB 3.0-poorten, één USB 3.1 Type-C-poort voor dataoverdracht, één HDMI-poort, één displaypoort, één Gigabit Ethernet-aansluiting en een microfoon/hoofdtelefoon-jack
• Tot maximaal een 6e generatie Intel Core i5 i Quad-desktopprocessor, opslagcapaciteit tot maximaal 1 TB HDD of een 2TB HDD, een optionele 128 GB SSD en tot maximaal 8GB DDR4-werkgeheugen.
• Optioneel is er een AMD Radeon R9 M470 verkrijgbaar voor foto- en of videobewerking en het spelen van lichte games

Meer informatie: www.hp.com