PC-business bezorgt HP hogere omzet en winst

HP zag in het derde kwartaal van zijn boekjaar 2019 de omzet toenemen tot 14,6 miljard dollar en realiseerde daarmee een nettowinst van 1,2 miljard dollar, een stijging van ruim 20 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De omzet uit de Printing business daalde met 5 procent over-all en kwam uit op 4,91 miljard dollar. De omzet uit de zakelijke markt pluste in vergelijking met 2018 met 3 procent, maar de apparatuurverkoop in de consumenten markt kromp met 10 procent. HP wil de toekomst daarom nog meer focus leggen op het aanbieden van managed print services.

dollar
Dion Weissler

De omzet van de divisie Personal systems steeg in Q3 met 3 procent en kwam uit op 9,69 miljard dollar. De verkoop van notebooks bleef stabiel, maar de afzet van desktop computers groeide met 8 procent. De omzet in workstations pluste 4 procent.

Topman Dion Weisler legt per 1 november a.s. vanwege privé-redenen zijn functie als CEO van HP Inc. neer. Hij wordt opgevolgd door Enrique Lores. Weisler staat na opsplitsing van HP in HPE en HP Inc. in aan het hoofd van HP Inc. Hij blijft tot januari 2020 bij het bedrijf om de overgang in goede banen te leiden. Ook blijft hij tot de volgende jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in de Raad van Bestuur van HP.

Meer informatie: www.hp.com