HP en HPE zien omzet groeien

De Amerikaanse computer- en printermaker HP Inc heeft tijdens de feestdagenperiode in december omzetgroei weten te realiseren ondanks aanhoudende druk op de pc-markt. De omzet viel afgelopen kwartaal mede daardoor voor de zesde keer op rij hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De opbrengsten in de drie maanden tot en met januari bedroegen 14,5 miljard dollar, ongeveer een zevende meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst nam toe tot 1,9 miljard dollar. De winst per aandeel, afgezien van eenmalige posten, viel hoger uit dan  analisten hadden verwacht.

Ook HP Enterprise zag afgelopen kwartaal de omzet en winst zien toenemen vergeleken met een jaar eerder. Het software- en serverbedrijf groeide naar eigen zeggen op alle fronten. Ook stelde het aandeelhouders meer dividend in het vooruitzicht, een cadeautje dat mede mogelijk is gemaakt door de belastingverlaging in de Verenigde Staten.

De opbrengsten bij HPE stegen in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar met 11 procent tot 7,7 miljard dollar. De nettowinst vervijfvoudigde bijna naar 1,5 miljard dollar. Afgezien van eenmalige posten was evenwel sprake van een stabilisatie van de winst. HPE presenteerde ook zonniger dan verwachte vooruitzichten voor het gehele boekjaar. Het beloofde daarnaast dat het tussen nu en eind 2019 in totaal 7 miljard dollar terug zal sluizen naar de aandeelhouders via dividenduitkeringen en de terugkoop van aandelen.

Bron: ANP