HP breidt zakelijk mobility portfolio uit met Windows 10 tablet

Fabrikant HP heeft zijn eerste Windows 10 commercial tablet geïntroduceerd, de Pro Tablet 608, een 8-inch mobiele retailoplossing. Met nieuwe ISV’s en partners voor de luchtvaart en retailbranches bouwt HP de ‘business-first’-benadering voor mobility verder uit.

De Pro Tablet 608 biedt meer mogelijkheden voor mobiel werken met een 8 inch (20 cm diagonaal) Full HD scherm, hoge prestaties en verbeterde productiviteit met Windows 10. De tablet biedt geweldige geluidsondersteuning voor videoconferenties. Ook beschikt het over geavanceerde beveiligingsmogelijkheden, gebouwd op het nieuwe OS. Dit maakt het de perfecte partner voor drukke reizigers en executives zodat zij productief mobiel kunnen werken.

Met slechts 8,35 mm dikte en een gewicht van 450 gram is de tablet dun en licht. Het levert een premium kijkervaring – zowel binnen als buiten – met een schermresolutie van 2048 x 1536 dat zich automatisch aanpast aan de lichtomstandigheden. De 4:3 beeldverhouding is geoptimaliseerd voor het werken met zakelijke applicaties. Dit levert 35 procent meer beeld op dan 16:9 displays en zorgt voor een hogere leesbaarheid van paginagrote content.

De Pro Tablet 608 biedt een complete Windows Professional ervaring met een batterijduur tot 8 uur. Het scherm is gemaakt van Corning Gorilla Glass en heeft een versterkt metalen chassis. De tablet heeft meer dan 120.000 uur aan duurzaamheidstesten doorstaan. Het is mogelijk om zowel op kantoor als op de werkplaats productief te zijn met een dual-band WLAN ac/b/g/n3 en de keuze uit optionele 3G of 4G WWAN.

De Pro Tablet 608 is voorzien van dubbele stereo speakers aan de voorkant, twee microfoons, DTS Studio Sound en ruisonderdrukkende software. De naar voren gerichte 2 MP camera zorgt voor een superieure ervaring tijdens webconferenties, zelfs in luidruchtige omgevingen als vliegvelden of hotels. Ook is de tablet voorzien van een 8 MP camera die in HD foto’s maakt, belangrijk in bijvoorbeeld de vastgoed- of verzekeringsbranche.

Aangedreven door de nieuwste generatie Intel Core Atom Quad Core Z8500 processor met tot 4 GB geheugen en 128 GB eMMc storage biedt de Pro Tablet 608 beveiliging en beheermogelijkheden op het hoogste niveau. De tablet heeft een krachtige set van ingebouwde IT-middelen als HP Client Security, firmware 2.07 en gecertificeerde hardware als TPM en NFC. Ook is er ondersteuning voor aanpasbaar beeld of BIOS settings en beheermiddelen voor verbeterde beveiliging en beheer voor alle typen organisaties.

De Pro Tablet 608 is ook HP’s eerste tablet die het makkelijk te gebruiken USB-C port integreert. Hiermee is het mogelijk om snel op te laden en data over te zetten met een breed scala aan adapters om oudere bekabelde verbindingsmogelijkheden te ondersteunen. Accessoires zoals een pen, een robuuste koffer, reis keyboards en een draagbaar dock zijn optioneel. Hiermee wordt eveneens geprofiteerd van de Windows 10 DPI schalingsfunctie voor uitgebreide display en de verbonden accessoires, die de tablet omvormen tot een desktop die geschikt is voor op reis.

Voor de luchtvaart werkt Lufthansa Systems met HP samen voor de levering van mobiele cabineoplossingen en applicaties. Het cabinepersoneel kan daardoor de medewerkerstevredenheid en de reiservaring van passagiers verbeteren. Het resultaat is de mCabin oplossing van Lufthansa Systems die is gekoppeld aan de HP ElitePad 1000 G2. Dit biedt mobiliteit aan klanten in de luchtvaartbranche.

De vormfactor van de Pro tablet 608 biedt mogelijkheden voor specifieke industrieën. Zoals de HP Pro Tablet Mobile Retail Solution, een duurzame case die de nieuwe 8 inch tablet optimaal combineert met een breed scala aan mobiele betaalsystemen waaronder EMV, NFC, MSR en de gangbare digitale betaalsystemen. Daarmee heeft HP nu een van de meest gevarieerde portfolio’s voor de retail- en horecabranche. HP werkt samen met diverse landelijke en regionale ISV’s en partners in de retail- en horecabranche om zo een zo compleet mogelijke oplossing te binden aan zijn klanten. 

De HP Pro Tablet 608 G1 met Windows 8.1 Pro is vanaf juli beschikbaar in Nederland. De adviesprijs is € 449,-. De Pro Tablet 608 wordt vanaf augustus met Windows 10 geleverd. De HP Pro Tablet Mobile Retail Solution is vanaf september beschikbaar in Nederland. Meer informatie: www.hp.com/go/newstyleit.