Het Proximity Datacenter

Domineren de Cloudreuzen de markt? Staat de Lokale IT dienstverlening onder druk? Onze economie wordt steeds meer een digitale economie, en onze samenleving steeds meer een digitale samenleving. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de digitale infrastructuur. De infrastructuur voor deze clouddiensten wordt steeds meer gedomineerd door de Grote Vier: Amazon, Google, Microsoft en IBM. En zij drukken kleinere partijen volledig weg, volgens het bureau Canalys. Toch groeit de Datacentersector en is het naast kaas het nieuwe Nederlandse export product.

Nederland speelt een belangrijke rol in de markt. De Amsterdam Internet Exchange is het grootste internet knooppunt ter wereld. Op 22 september organiseert Datacenter Arnhem een seminar over de ontwikkelingen, innovatie en vernieuwing in de datacenter markt. Tijdens deze bijeenkomst zullen experts vanuit verschillende invalshoeken hun visie met je delen.

Allereerst zal Steven Peters van ABN AMRO inzicht geven in trends en ontwikkelingen in de ICT markt. Vervolgens presenteert Koen molenaar zijn onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen naar de ontwikkeling in de verschillende datacenter segmenten. Daarna zal Alex van der Stam van Universal IT ingaan op de rol die het lokale datacenter speelt voor zijn bedrijf. Tijdens de pauze is er mogelijkheid voor een persoonlijke rondleiding door het datacenter. Na de pauze geeft Wim van Laarhoven een presentatie over de techniek en innovatie. Daarna zal Stijn Grove een lezing geven over het belang en de rol van de overkoepelende organisatie (Dutch Datacenter Association). Tot slot zullen alle sprekers deelnemen aan een discussiepanel onder leiding van Simon Besteman van ISPConnect. We sluiten af met een netwerkborrel.

Aanmelden kan via deze link. Het programma start om 13:00 uur en eindigt om 17:00.  E.e.a. speelt zich af bij Datacenter Arnhem, Tivolilaan 251, 6824 BV in Arnhem.