Goose VPN: een Nederlands product dat de lat hoog legt

Een VPN voor alle platformen

Goose VPN is een nieuw pareltje in de Nederlandse internetwereld. Het Rotterdamse bedrijf heeft qua prijs en prestatie zeer concurrerende VPN-oplossingen die de beveiliging van IT-systemen, computers, laptops en smartphones naar een hoog niveau brengt. Voor het mkb is belangrijk om te weten dat ook routers van het bedrijfs-LAN via een VPN met het internet verbonden kunnen worden.

 

Zodra de VPN actief is, kunnen de IP-adressen van de gebruikers niet meer aan de gebruiker gekoppeld worden. Er wordt anoniem met het internet gecommuniceerd via krachtige versleutelingen zoals IKEV2 en IPsec. Het is aan de gebruiker om een keuze te maken, default is IKEV2 geselecteerd. Vanaf het moment dat de VPN-client actief is, kan het internet verkend worden zonder sporen achter te laten. Goose houdt zelf ook geen logging bij, er is dus nergens een historie van de verbindingen te vinden. Het private en originele IP-adres en dus de locatie zijn ineens niet langer voor de internetservers zichtbaar, waardoor gebruikers niet langer gelogd of gepingd kunnen worden.

‘Wij zijn op zoek naar gepassioneerde channelpartners die met ons willen samenwerken’

Om absoluut zeker te zijn dat nooit het private herleidbare IP-adres op het internet opduikt, is ook een kill switch in het systeem geïmplementeerd. Valt op enig moment de VPN weg, dan wordt geheel automatisch de verbinding verbroken totdat de VPN weer actief. Daarna gaat de sessie verder op het punt waar hij onderbroken werd. De kill switch is een essentiële feature voor een veilige internetbeleving, maar wordt niet door alle VPN-providers ondersteund. Door Goose VPN dus wel. De VPN-sessie wordt opgezet via het aangemelde e-mailadres en een superveilige token dat niet simpel te raden is, alleen de eigenaar weet welk token dat is.

Veel opties standaard beschikbaar

Goose VPN is een mobiele VPN-oplossing die geschikt is voor Mac OSX, Windows, Chrome en Linux en werkt ook in routers. In een pull-downmenu van de app zijn meer dan twintig landen en meer dan vijftig servers te selecteren waar de verbinding getermineerd wordt. Zakelijke gebruikers hebben zelfs nog wat extra serveropties. Voor alle gebruikers is het mogelijk speciale streamingservers en servers met P2P-support te selecteren. Allemaal met één simpele klik.

Joeri van de Watering: “Wij zijn trots om als relatief jonge onderneming al zo veel waardevolle klanten onze diensten te kunnen leveren. Het geeft aan dat
veiligheid bij steeds meer bedrijven hoog in het vaandel staat en onze Nederlandse afkomst extra vertrouwen geeft. We handhaven ons perfect tussen het grote aanbod van buitenlandse VPN-providers.” Het simpele prijsplan waarbij alles inclusief is, maakt de keuze wel heel eenvoudig.

Uitbreiding is gewenst

Nu Goose VPN als mobiele VPN-oplossing gefinaliseerd is en de gebruikers tevreden zijn, ontstaat er behoefte aan expansie. Daarbij is er plaats voor channelpartners. Met het product kunnen zij op snelle en efficiënte wijze de zakelijke klanten te hulp schieten bij het beveiligen van hun IT-omgeving. Joeri van de Watering: “Wij zijn op zoek naar gepassioneerde channelpartners die met ons willen samenwerken. Wij bieden een degelijk product met een Nederlandstalige helpdesk en een mooie marge. Daarmee hebben channelpartners een betrouwbare partner erbij.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 1]

Lees het artikel hier in PDF