Glasvezelsector weer bijeen tijdens Fiber Vakdag

Na een periode van stagnatie wordt er in Nederland weer volop glasvezel aangelegd. Dat is goed nieuws, maar het zal nog lang duren voordat alle huishoudens en bedrijven in Nederland gebruik kunnen maken van glasvezelverbindingen. Wat zijn de bottlenecks, en hoe kan de sector samenwerken om voorbereid te zijn op een toekomst waarin 5G en IoT een hoofdrol spelen?

De Fiber Carrier Association organiseert op 18 juni aanstaande voor de tweede keer de Fiber Vakdag in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle om deze en andere onderwerpen te bespreken. Het thema is dit jaar ‘Next level’. Een kleine greep uit het programma:

Nederland kent ongeveer 100 glasvezelinitiatieven in buitengebieden, die broodnodig zijn maar niet altijd de wind in de rug hebben. Daarom is er op de Fiber Vakdag een glasvezel helpdesk.

De economische betekenis van glasvezel voor gemeenten, regio’s en Nederland als geheel is niet altijd duidelijk. Een panel onder leiding van professor ingenieur Jaap van Till werpt hier nieuw licht op.

Wat doet het kabinet Rutte-III om de digitale connectiviteit in Nederland te bevorderen? Vincent Locht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vertelt wat de status is van de uitvoering van het Actieplan digitale connectiviteit.

Over de Fiber Vakdag: de Fiber Vakdag is het enige jaarlijkse event in Nederland waar de hele glasvezelsector bij elkaar komt. Van afnemer tot ambtenaar, van aannemer tot aanbieder van diensten. Kijk op fibervakdag.nl voor het volledige programma of meld u direct aan.

FV-2019-Banner